Eurovíziós Dalfesztivál Keresztes Ildikó Gájer Bálint Dér Heni Oláh Gergő A Dal
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Teljessé vált A Dal 2015 elődöntőseinek 30-as listája. Összesen 351 dalt neveztek az Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatóversenyére, az élő televíziós show-műsor 2015. január 24-én kezdődik. 

Az első 10 nevet kedden, a második tizet már szerdán nyilvonosságra hozták, sőt, még mielőtt bármi biztosat lehetett tudni, a szakma zúgolódott. Sokak szerint több dal nem felel meg a versenykiírásnak.

A pénteken nyilvánosságra hozott továbbjutók még: Dér Heni, Gájer Bálint, Keresztes Ildikó, a Leander Rising, Magyar Bori, a New Level Empire, Oláh Gergő, az Other Planet, a Passed és Szabó Ádám - közölte az MTI.

Dér Heni Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

A pénteken ismertetett tizes lista: Dér Heni - Ébresztő, Gájer Bálint - That's How It Goes, Keresztes Ildikó - Hazám hazád lehet, Leander Rising - Lőjetek fel, Magyar Bori - Lead Me to Heaven, New Level Empire - Homelight, Oláh Gergő - A tükör előtt, Other Planet - Untold Story, Passed - Mesmerize és Szabó Ádám - Give Me Your Love.

Az MTV és az MTVA 2015-ös dalválasztó műsorsorozatának zsűrijében Rúzsa Magdi énekesnő, Csiszár Jenő, az MTVA program-főtanácsadója, valamint Rákay Philip, az MTV Nonprofit Zrt. vezérigazgató-helyettese mellett Pierrot, eMeRTon-díjas zeneszerző, előadó, dalszövegíró, producer szerepel. Az ötödik zsűritag a közönség lesz, a nézők egy új mobilalkalmazás segítségével pontozhatnak a produkciókra.

A Dalban 2015. január 24-én, 31-én és február 7-én szombaton tíz-tíz dal hangzik el a három elődöntőben, öten a zsűri pontjai alapján jutnak tovább adásonként, a hatodik továbbjutóról pedig ismét a nézők döntenek, vagy a mobilalkalmazás, vagy SMS segítségével. A két középdöntő február 14-én és 21-én lesz, onnan nyolc produkció jut a február 28-ai döntőbe, amelyben kiderül, melyik dal és előadó képviseli Magyarországot a 2015-es Eurovíziós Dalfesztiválon május 19. és 23. között Bécsben.

Liptai Claudia: "Mindig úgy alakul, hogy engem kirúgnak, vagy én rúgok ki valakit"http://www.life.hu/bulvar/20141212-liptai-claudia-ferfi-nelkul-tolti-a-karacsonyt-2014-ben-is.htmlAhogy sok szinglit, úgy Liptai Claudiát is elszomorítja, hogy idén újra szerelem nékül tölti az ünnepeket. TV + Bulvár--Vujity Tvrtko: "A média felelőssége, hogy kinek ad teret"http://www.life.hu/bulvar/20141212-vujity-tvrtko-a-tv2-naplo-megszunese-utan-elhagyta-a-csatornat-de-maris-munkaajanlatokat-kapott.htmlVujity Tvrtko nem tart attól, hogy munka nélkül marad. A tévés azt állítja, már most szuper ajánlatokkal keresték meg, de még nem döntött, hogy melyiket fogadja el. TV + Bulvár--Cuki kamasz fiú volt Király Viktorhttp://www.life.hu/bulvar/20141212-kiraly-viktor-megasztar-gyoztes-kamaszkori-kepet-mutatta-meg-a-facebookon.htmlSztárjaink előszeretettel mutatják meg magukat, miként is néztek ki sok-sok évvel ezelőtt. Most Király Viktor tett fel egy fotót a Facebookjára, ahol a rajongók azt találgatják, hány éves is volt.TV + BulvárOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.