Ki nyert Oscart? Julianne Moore biztosan, és még?

Forrás: MTI/Jordan Strauss/Invision/AP/I/John Shearer -
Oscar-gála Oscar 2015 Julianne Moore Eddie Redmayne
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Julianne Moore a Still Alice című Alzheimer-dráma főhősének megformálásáért a legjobb színésznő, Eddie Redmayne pedig A mindenség elmélete című filmben nyújtott játékáért a legjobb színész Oscar-díját vehette át a 87. Oscar-gálán.

Az 55 esztendős Moore-t idén ötödször jelölték Oscarra, de most először nyert. A Still Alice című filmben nyelvészprofesszort alakít, aki kezdi elfelejteni a szavakat, és mikor orvoshoz fordul, kiderül, hogy Alzheimer-kórban szenved. Az azonos című könyv nyomán forgatott produkcióval Moore korábban a Golden Globe- és a BAFTA-díjat is elnyerte, valamint a hollywoodi színészcéh (SAG) is az ő alakítását tartotta a legjobbnak az idei mezőnyből.

Ki volt az Oscar legragyogóbb csillaga?

A nude árnyalatok helyett idén a klasszikus színeké volt a főszerep a 87. Oscar-gálán. Rosamund Pike szebb volt, mint valaha, ám nálunk a hűha-élémény idén is elmaradt. A Life.hu megmutatja, ki mit viselt az Oscar-gálán.
Forrás: MTI/Jordan Strauss/Invision/AP/I/John Shearer

Eddie Redmayne első Oscar-jelölését váltotta díjra. A 33 éves brit színész Stephen Hawking elméleti fizikust személyesítette meg A mindenség elméletében nagy technikai bravúrral ábrázolva a tolószékbe kényszerülő, amiotrófiás laterálszklerózisban (ALS-ben) szenvedő tudóst. Játékáért az idei díjszezonban ő is Golden Globe-, valamint BAFTA-díjban részesült.

Ki vagy te, Eddie Redmayne?

A katedrális-rajongók természetesen már betéve tudták, ki az az Eddie Redmayne, még jóval azelőtt, hogy az akkor alig 30 éves brit A nyomorultakban először dalra fakadt volna Hugh Jackman és Russel Crowe oldalán. Azóta két év telt el, Redmayne két sikergyanús filmet csapott oda (Jupiter felemelkedése, A mindenség elmélete), begyűjtött egy Golden Globe-szobrot, és most az Oscar-díjat is. De vajon ki ez a srác és mit akar tőlünk? A Life.hu válaszát itt olvashatod!
Forrás: MTI/Jordan Strauss/Invision/AP/I/John Shearer

És még? A többi díjazott nevét megtalálod az Origo.hu-n.

/1502/Kihag201522372549

Kihagyhatatlan Oscar-pillanat: Neil Patrick Harris egy szál fecskében vonult a színpadrahttp://www.life.hu/kult/20150223-neil-patrick-harris-az-oscar-gala-musorvezetoje-alsonadragban-a-szinpadon.htmlAki látta a Birdman című filmet, pontosan tudja, miért állt Neil Patrick Harrisnek egy szál fecskében az Oscar-gála színpadán. Aki nem, annak is érdemes megnéznie a képeket. Ikonikus pillanat-született.Kult--A leghíresebb Oscar-győztes családokhttp://www.life.hu/csalad/20150212-a-leghiresebb-oscar-gyoztes-csaladok-a-tortenelembe.htmlÍme, négy, Oscar-díjjal is elismert híres családot mutatunk be, melyek közül kettő is három generációra visszamenőleg büszkélkedhet a becses díjjal. Család--Akkor és most: Így festettek életük első Oscar-gáláján a 2015-ös női jelöltekhttp://www.life.hu/trend/20150223-akkor-es-most-igy-festettek-eletuk-elso-oscar-galajan-a-2015-os-noi-jeloltek.htmlMinden Oscar-gála felér egy divatbemutatóval, ezért utánajártunk, hogyan festettek az idei női jelöltek életükben először az Oscar vörös szőnyegén.Trend--A tűzpiros nyert, a hófehér volt a legnépszerűbb - Ki volt a legragyogóbb csillaga a 2015-ös Oscar gálának?http://www.life.hu/trend/20150223-oscar-2015-ilyen-ruhaban-voltak-a-sztarok-a-voros-szonyegen.htmlA nude árnyalatok helyett idén a klasszikus színeké volt a főszerep a 87. Oscar-gálán. Rosamund Pike szebb volt, mint valaha, ám nálunk a hűha-élémény idén is elmaradt. Trend--Oscar-szobrot reggelizett Reese Witherspoonhttp://www.life.hu/kult/20150222-oscar-szobrot-reggelizett-reese-witherspoon-aki-a-vadon-wild-cimu-film-noi-foszerepeert-kaphatja-meg.htmlIzgatottan készül az Oscar-díj átadóra Reese Reese Witherspoon, aki a Vadon (Wild) című film női főszerepéért zsebelheti be a szobrocskát. KultOrigoMinden idők 15 legszörnyűbb Oscar-ruhájahttp://www.life.hu/trend/20120220-minden-idok-15-legszornyubb-oscarruhaja.htmlE hét vasárnap lesz a világ legismertebb filmes díjátadó gálája, az Oscar. A seregszemle vörös szőnyege legalább annyi izgalmat tartogat, mint maga a gála. Tavaly már összeválogattuk az utóbbi évtizedek legszörnyűbb kreációit, most ismét megmutatjuk az ominózus darabokat. TrendOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.