Bojkott a Trónok harca ellen? Kiakadtak a rajongók, támadják a sorozatot

Forrás: HBO -
felháborodás szexuális erőszak jelenet sorozat nemi erőszak bojkott Sansa Stark Trónok harca
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Világszerte hatalmas népszerűségnek örvend a Trónok harca, így nem meglepő a felháborodás mértéke, amelyet a sorozat legutóbbi zárójelenete keltett. Vigyázat, spoiler következik!

Brutális szexuális erőszak miatt bojkottálnák a Trónok harcát. Ahogyan azt az Origo is megírta, a nagy sikerű HBO sorozat legutóbbi epizódjában a Sophie Turner által megformált Sansa Starkot erőszakolja meg szadista férje, Ramsay Bolton (Iwan Rheon) a nászéjszakán.

Forrás: HBO

Míg a vörös hajú színésznő nyilatkozata szerint semmi kivetnivaló nem volt a jelenetben, mi több, kimondottan tetszett neki már maga a felvétel is, addig Claire McCaskill amerikai szenátornál alaposan elvágta magát a Trónok harca. A politikus Twitteren adott hangot véleményének, miszerint nem csak hogy indokolatlan, de gusztustalan és undorító volt a jelenet, és ő bizony egy életre végzett is a sorozat nézésével.

A helyzet az, hogy nem ő van egyedül ezen az állásponton: nem sokkal a bemutató után rengeteg elítélő bejegyzés született szerte a közösségi médiában. A sorozat, amelynek lezárásáról már folynak a beszélgetések, több ponton is eltér az eredeti könyvváltozattól, többek között például a szóban forgó jelenet sem szerepel George R.R. Martin regényében.

Királynők, árvák, kurtizánok és amazonok

A női sors cseppet sem leányálom Westeroson: a Life.hu korábban ITT nézte meg, milyen típusú karakterek képviselik a szebbik nemet a Trónok harca című sorozatban.
Újabb őrület! Egyre több babát neveznek el a Trónok harca karakterei utánhttp://www.life.hu/csalad/20150413-egyre-tobb-amerikai-kisbabat-neveznek-el-a-tronok-harca-sorozat-karakterei-utan.htmlArya, Tyrion és Khaleesi – a The Huffington Post írása szerint ezek a keresztnevek törtek a legnépszerűbb amerikai keresztnevek listájának élére az HBO nagysikerű sorozatának indulása után.CsaládOrigoHűha, óriási melleket kapott a Trónok Harca sztárjahttp://www.life.hu/news/20150513-emilia-clarke-a-tronok-harca-sztarja-hatalmas-melleket-kapott-a-terminator-5ben.htmlA Trónok harca nagyon szexi khaleesi-jét, Emilia Clarke-ot mintha kicsit túlphotoshopolták volna a Terminátor 5 filmplakátján.NewsOrigoIzlandtól Horvátországig: A Trónok harca fantasztikus utazásra csábít!http://www.life.hu/lifeutazas/20150423-izlandtol-horvatorszagig-a-tronok-harca-fantasztikus-utazasra-csabit.htmlElindult az utóbbi évek egyik legsikeresebb sorozatának várva várt ötödik évadja, aminek első epizódját már a hazai rajongók is láthatták. A Trónok harca új évadját 240 napon át forgatták 5 különböző országban, több mint 5000 statiszta közreműködésével. Ha nem elégszel meg a tévében látott meseszép helyszínekkel, miért nem csodálod meg ezeket a valóságban is? (Sárkányok kizárva!)Utazás--Hódíts úgy, mint a Trónok harca hősnői!http://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20140901-hogyan-legyek-jo-no-a-tronok-harca-ihlette-a-sodrott-fonott-sulifrizurat.htmlSzeretitek a Trónok harcát? Én most néztem végig és nagyon megfogott. Ez a sorozat ihlette a mai fonott, sodort frizurát, amit iskolába is bátran viselhettek.Hogyan legyek jó nő--Tiszta apja a Trónok harca sztárjának kislányahttp://www.life.hu/csalad/20150430-peter-dinklage-a-tronok-harca-sztarja-kislanyaval-zeliggel-setalgatott-new-york-utcain.htmlA népszerű sorozat egyik legkedveltebb karakterét megformáló Peter Dinklage-et New Yorkban fényképezték le 4 éves lányával, Zeliggel.Család--Seth Meyer vacsorapartiján fedte fel kis híján a titkát a Trónok harca sztárjahttp://www.life.hu/kult/20150414-seth-meyer-showman-vacsorapartijanak-vendege-a-tronok-harca-szereploje-havas-jon-volt.htmlA népszerű amerikai műsorvezető egy vicces baráti vacsorára invitálta a Havas Jont megformáló Kit Haringtont, aki hiába próbálta, egy este erejéig sem bírta maga mögött hagyni a Hét Királyságot fenyegető veszélyeket.KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.