Nem csak a kifutón különlegesek: 5 szupermodell, aki most válik filmsztárrá

modell színésznő film szupermodell filmvászon
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Cara Delevingne, napjaink egyik legmenőbb szupermodellje a héten debütáló Papírvárosok című filmben főszerepet játszik, és nem ő az egyetlen a szakmájából, aki hasonló babérokra tör. Korábban sokaknak (Cameron Diaz, Charlize Theron, Milla Jovovich...) sikerült már a váltás a divatszakma és a filmvilág között - most összegyűjtöttük a jelen legígéretesebb próbálkozóit.

Kate Upton

A szépségpöttyéről és méretes kebleiről ismert Kate Upton nem az a pálcikaalkat, ennek megfelelően nem is a kifutók világában sztármodell: ő inkább a fotózásokat és a címlapokat kedveli, első számú műfaja pedig a bikinis pózolás. A második számú pedig, úgy tűnik, a filmezés lesz: a Hogyan lopjunk felhőkarcolót? című Ben Stiller-filmben játszott először egy villanásnyi szerepet, majd A dilis trióban váltotta valóra sok férfi vágyálmait dögös, bikinis apácaként. Az eddigi legkomolyabb filmes munkája A csajok bosszújában jutott neki: Cameron Diazzal és Leslie Mann-nal fogott össze, hogy megleckéztessék a mindhármuk érzéseit (és persze testét) csúful kihasználó Jamie Lannistert, azaz Nikolaj Coster-Waldaut. De a következő filmje is ígéretes: az inkább színészként közismert William H. Macy rendezésében (The Layover) játszik majd 2016-ban.

Rosie Huntington-Whiteley

Ha mást nem, Jason Stathamet már biztosan elnyerte Rosie Huntington-Whiteley a filmvilágból, ezért már megérte belevágni a dologba, nem igaz? A szoborszépségű alakkal és arccal rendelkező angol szőkeség a Victoria’s Secret egyik első számú arca (és teste) volt, amikor a fehérneműcégnek forgatott reklámfilmben felfigyelt rá Michael Bay rendező, és szerződtette a Transfomers 3 női főszereplője, Megan Fox helyére. Rosie Huntington-Whiteley a modellkedéssel azóta sem hagyott fel, csak már párhuzamosan műveli a színészi szakma mellett: legutóbb a Mad Max: A harag útjában volt látható a megmenekítendő hölgykoszorú legtragikusabb sorsú tagjaként.

Laetitia Casta

1999-ben közvélemény-kutatást végeztek Franciaországban, amely során azt kérdezték, kiről mintázzák meg a nemzeti szabadság egyik legfontosabb jelképének, a Marianne nevű allegorikus nőalaknak az új szobrát. A győztes Laeitita Casta lett, aki ekkoriban nemcsak a hazájában örvendett óriási népszerűségnek, de a világ szupermodellei közül is a legismertebbek közé tartozott. Azóta a modellkedést kevésbé űzi, de a filmezést annál inkább. Az Asterix és Obelixben debütált a moziban, azóta pedig tucatnál is több filmben szerepelt már, komoly színészi erényeket is felvillantva, és olyan filmekben bizonyítva, mint a nálunk is bemutatott Ne zavarjanak! és Micsoda nők!, vagy épp a Gainsbourg (Hősi élet), amiben magát Brigitte Bardot-t játszotta.

Lily Cole

2004-ben a porcelánbőrű, babaarcú, pici ajkairól híres Lily Cole-t választották az év modelljévé Angliában. Ezután elkezdett szerepelni filmekben is, ő játszotta Alice-t Marilyn Manson csak részben megvalósult Alice Csodaországban-rendezésében, majd a St. Trinian’s – Nem apácazárda jelentette az első igazi debütálását a filmvásznon. Két évvel később a Dr. Parnassus és a képzelet birodalma története már az ő figurája köré épült, ha nagyobb szerepet is kaptak benne az olyan sztárok, mint a forgatás közben elhunyt Heath Ledger, vagy épp a helyére beugró Johnny Depp. Utóbbi személye azért is érdekes, mert Lily Cole következő filmjében együtt játszanak: a London Fields című misztikus krimiben ráadásul egy másik szupermodell, Cara Delevingne is szerepelni fog. A bemutatót még idénre ígérik.

Cara Delevingne

A vastag szemöldökéről, balhés fiatalkoráról és pikáns szerelmi életéről híres, fiúkat-lányokat váltogató Cara Delevingne könnyen lehet, hogy nem sokáig fog már modellkedni. Ugyan néhány apróbb szerep után az e héten mozikba kerülő, kiváló Papírvárosok az első igazi főszerepe, de már most tele a naptára a közreműködésével készült filmekkel: négy leforgatott filmje várja a bemutatót, kettőt most készítenek. Közte kosztümös dráma (Tulip Fever), misztikus krimi (London Fields), mesefilm (Pán), szuperhősmozi (Suicide Squad), a szereplőtársak között pedig olyanok, mint Judi Dench, Jared Leto, Hugh Jackman, Will Smith... Nem igazán lesz idő a kifutókon flangálni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.