Coco Chanel 8 leghíresebb idézete

Forrás: AFP -
idézet Coco Chanel szépség nőiesség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
 „Coco” Chanel, azaz Gabrielle Bonheur francia divattervező, a Chanel divatház alapítója, a haute couture, a francia elegancia és a 20. század divatjának egyik legkiemelkedőbb képviselője, aki a mai modern, felszabadult, elegáns és dinamikus nő szimbóluma is egyben. Halála után 44 évvel örökérvényű igazságaival emlékszünk meg róla.

„Ha szépülni szeretnél, a lelkeddel és a szíveddel kell kezdened, mert amíg azok nincsenek rendben, egyetlen kozmetikum sem hat!”

„Ha olyan dolgokat akarsz birtokolni, amelyek még soha nem voltak a tieid, olyan dolgokat kell tenned értük, amiket még sosem tettél!”

„Minden férfi életében csak egy nő létezik, a többi csupán az árnyéka.”

„Húszévesen olyan az arcod, amilyennek a természet teremtette. Harmincévesen olyan, amilyenre az élet formálta. De ötvenévesen olyan, amilyet megérdemelsz.”

Forrás: AFP

„Visszafogni magad, amikor bánt valami, és nem hisztériázni, amikor fáj – ilyen a tökéletes nő.”

„A luxus nem a szegénység ellentéte, hanem az ízléstelenségé.”

„Aki nem szereti önmagát, annak rendszerint igaza van.”

„A nők sokkal figyelmesebben választanak hálóinget, mint férjet.”

Coco Chanel divattá tette a rövid szoknyát, a kis fekete ruhát, a csillogó kosztümékszereket és mindenekelőtt a világ legnépszerűbb parfümjét, a Chanel N°5-öt. Meghatározó védjegyei közé tartozik a tweed anyagból készített kosztüm, a többsoros gyöngyből készült kosztümékszerek és a bézs színű, fekete orrú lábbeli. Szabászati stílusát az egyedi, férfias vonású, letisztult, néhol tengerészek és katonák öltözetére emlékeztető stílusjegyek jellemzik.

- mondta róla egy ízben Christian Dior.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.