Bródy János a tehetségkutatókról: "Mindenki színjátékot játszik, a zsűritagok is, én ebben nem akarok részt venni"

Fotó: Szabó Gábor - Origo -
tehetségkutató Bródy János zenész
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bródy Jánossal készített nagyinterjút az Origó. A közéleti aktualitásokon túl, természetesen a zenéről, a magyar zene helyzetéről és a tehetségkutató műsorokról is szó esett. 

Bródy elmondta, hogy hívták már néhányszor tehetségkutató műsorba zsűritagnak, és azt is, hogy miként gondolkozik erről: "...amíg úgy éreztem, valóban tehetségek gondozásáról van szó, el is mentem. De a mostaniak már csupán nézőszám-generáló tévéműsorok. Persze előfordul, hogy fölfedeznek egy-egy igazi tehetséget, de nem ez a céljuk. Mindenki színjátékot játszik, a zsűritagok is, én ebben nem akarok részt venni" - nyilatkozta.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

Arra a kérdésre pedig, hogy ma vajon miért nem saját dalokkal indulnak, jönnek a fiatal tehetségek, a következőt válaszolta: "Ezt a tévéműsorok szerkesztőitől kellene kérdezni. Szerintem volna ilyen, és szívesen is játszanák, de a televízió előadókat mutat be, nem alkotó művészeket. A táncdalfesztiválok annak idején mégiscsak jobbak voltak ennél, mert ott a dalok versenyeztek. Persze ebben a műfajban az a szokás, hogy a dalokat mindig az előadóval azonosítják, így hát akkor is az előadókra szavaztak a népek".

Váó! Így táncol egy pár a Szürke ötven árnyalata zenéjérehttp://www.life.hu/kult/20150927-dogos-tancot-mutat-be-egy-par-a-szurke-otven-arnyalata-zenejere.htmlElképesztően szexire sikeredett egy fiatal táncos pár, Daniel és Desiree közös tánca, melyet Beyoncé: Crazy In Love című számára adnak elő. KultOrigoSigourney Weaver is benne lesz az új Szellemirtókbanhttp://www.life.hu/kult/20150927-sigourney-weaver-is-szerepet-kapott-az-uj-noi-szereplos-szellemirtokban.htmlA hollywoodi színésznő is szerepet kapott az új, női szereplős moziban. Az ikonikus trilógia rebootja (azaz az első film újraforgatott verziója) most már két régi taggal bővült. KultAFPA 8 legjobb idézet a szerelemrőlhttp://www.life.hu/kult/20150926-a-nyolt-legjobb-idezet-a-szerelemrol.htmlTegye fel a kezét az, aki soha nem volt még szerelmes. A szerelem jön és lecsap, akár akarjuk, akár nem. Lehet felemelő, izgalmas, de ugyanúgy lehet fájdalmas, esetleg beteljesületlen. Íme, 10 szuper idézet erről a különös érzésről. Kult--Bejárta a világot a magyar fotós fényképe - sajnos tévedésből a nevét senki nem tüntette felhttp://www.life.hu/kult/20150926-bejarta-a-vilagot-a-magyar-fotos-fenykepe-tevedesbol-a-nevet-senki-nem-tuntette-fel-zsiros-istvan.htmlZsíros István képe bejárta a világsajtót. A Keleti-pályaudvar aluljárójában készült képet a MÚOSZ „Menekültügyről másként” nevű szolidaritási fotóakciójára küldte el. A kép, amelyen egy sátorban csókolózó pár látható, számos külföldi lapban, online-portálon és televíziós műsorban is látható volt. Bemutatta a BBC, a Huffington Post és az olasz miniszterelnök is kiposztolta saját oldalára - írja a Szeretlekmagyarország.hu.Kult--Leprások szigete volt egykor a Margit-sziget?http://www.life.hu/kult/20150925-leprasok-szigete-volt-egykor-a-margit-sziget.htmlJól ismered a Margit-szigetet, ahová néha futni jársz? Itt egy különös felvetés, amiről nem biztos, hogy hallottál már. Kult--Sokkoló társadalomkritika - animációs kisfilm nyomasztó világunkrólhttp://www.life.hu/kult/20150925-sokkolo-video-arrol-milyen-szurkek-es-unalmasak-a-hetkoznapjaink.htmlNem friss, valamiért mégis most terjed a legnagyobb közösségi oldalon az alábbi videó arról, milyen sokkolóan szürkék és semmitmondóak a hétköznapok. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.