Két díjat is nyert a Saul fia a hétvégén

nyertes film díj filmfesztivál Saul fia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sikeres hétvégét zárt a Saul fia, az alkotás ugyanis két díjat söpörhetett be az elmúlt két napban: egyet Lengyelországban, egyet pedig a zágrábi filmfesztiválon. 

Zágrábban Arany Babakocsi-díjjal jutalmazták Nemes-Jeles László nagysikerű filmjét, a Saul fiát. A díj különös elnevezése Eizenstein Patyomkin páncélos című filmjének híres lépcsőjelenetére utal - írja az Origo.

Forrás: Mozinet

A film Lengyelországban is jelentős elismerést zsebelt be: a Camerimage filmfesztivál harmadik legfontosabb díját, a Bronz Békát Erdély Mátyás operatőr vette át.

Kiállítás nyílt a Saul fia szereplőinek portréiból

Nemes Jeles László Saul fia című, Oscar-díjra nevezett filmjének szereplőiről készített portrékat a forgatás szüneteiben Hermann Ildi, ebből az anyagból látható kiállítás HátraArc címmel a Kortárs Fotográfusok Háza - Mai Manó Házban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.