A Mad Max 6, A visszatérő 3 aranyszobrot söpört be - Ők az Oscar-díj nyertesei!

2016.02.29. 07:17

Számunkra az egész este a Saul fiáról szólt: a várakozásról, majd az örömről, hogy újra Oscar-díjat kapott egy magyar film. De nézzük, kik voltak még az este nagy nyertesei. 

A legjobb eredeti forgatókönyvet a Spotlight, a legjobb adaptált forgatókönyvet a Big Short nyerte.

A Spotlight csapataForrás: AFP/2016 Getty Images/Kevin Winter

A legjobb női mellékszereplő díját Alicia Vikander kapta A dán lányban nyújtott alakításárt. A Mad Max szinte egyhuzamban nyert öt díjat: a legjobb jelmez, legjobb díszlet, a legjobb smink, a legjobb vágó, a legjobb hangvágás és hangkeverés díját.

Emmanuel Lubezki, Nemes Jeles László, Leonardo DiCaprio és Alejandro Gonzalez InarrituForrás: AFP/2016 Getty Images/Kevin Winter

Emmanuel Lubezki három egymást követő évben nyerte meg a legjobb operatőr díját: az előző években a Gravitációval, majd a Birdmannel, most pedig A visszatérővel. A legjobb dokumentumfilm az Amy, a legjobb rövid dokumentumfilm a The Girl in the River, a legjobb rövidfilm a Stutterer lett. A vizuális effektekért az Ex Machina kapott elismerést. A legjobb animációs rövidfilm a chilei Bear Story, a legjobb animációs film pedig az Inside Out lett. A legjobb betétdal Sam Smith és a Writing's on the Wall lett. A legjobb eredeti filmzene díját Ennio Morricone kapta Quentin Tarantino Aljas nyolcas című filmjének zenéjéért. A legjobb rendező díját Alejandro Gonzalez Inarritu kapta A visszatérőért. A legjobb színésznő Brie Larson, a legjobb színész Leonardo DiCaprio lett,aki köszönőbeszédében egyik szívügyéről, a klímaváltozásról beszélt.

Forrás: AFP

A legjobb filmért járó aranyszobrot a Spotlight kapta.

 

Történelmi pillanat! Oscar-díjat nyert a Saul fia
"Köszönöm az akadémiának ezt a fantasztikus megtiszteltetést, és Magyarországnak, hogy finanszírozta a filmet. Szeretném a díjat megosztani Röhrig Gézával és a fantasztikus szereplőgárdával, akik hittek ebben a filmben, amikor senki nem tette azt. Az emberiség legsötétebb óráiban is talán van bennünk egy belső hang, amely lehetővé teszi, hogy emberek maradjunk, erről szól ez a film" - mondta köszönőbeszédében Nemes Jeles László. Olvasd el a Life.hu cikkét!
OscarOscar 2016nyertes