70 éves lett Sylvester Stallone: az akcióhős, aki pornófilmmel kezdte karrierjét

Forrás: AFP/Leon Neal -
Rambo Rocky akcióhős Sylvester Stallone születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A színész kerek születésnapot ünnepel, július 6-án betöltötte a hetvenedik életévét. Legtöbben az akciófilmjeiből ismerik, holott a rendezés, a forgatókönyvírás, sőt, a festés terén is sikeres. Imád olajfestményeket készíteni és Leonardo Da Vincit személyes hősének tekinti.

A kétszeresen Oscar-díjra-jelölt, Golden Globe-díjas amerikai színész legnagyobb sikereit akciófilmekkel, különösen a Rocky és a Rambo-sorozattal érte el. Az 1980-as és 1990-es évek egyik legmeghatározóbb akciófilmsztárjaként tartják számon Arnold Schwarzenegger, Jean-Claude Van Damme és Bruce Willis mellett.

Forrás: AFP/Leon Neal

Sylvester Stallone jellegzetes, keménységet sugárzó nézése védjegyévé vált, azonban ez nem a kivételes színészi tehetségének köszönhető, hanem egy orvosi hibának. Amikor ugyanis világra segítették, úgy fogták meg, hogy közben az idegek maradandóan sérültek a szemhéján és a száján. Az iskolában sokat csúfolták miatta, talán ezért is lehet, hogy nem szeretett tanulni. Több mint 14 intézményből rúgták ki.

Forrás: AFP

Kiskorában szuperhős szeretett volna lenni, ám később ez a vágya átalakult és színészi babérokról álmodozott.

Rengeteg meghallgatásra járt, de sokáig nem kapott komoly szerepeket. Filmes karrierjét ezért 1970-ben egy pornófilmmel kezdte el.

A legtöbb korai filmjében csupán statisztaként vett részt. A nagy fordulatra egészen 1976-ig kellett várni. Az általa írt forgatókönyvből készült Rocky azonban nem várt sikereket hozott. Évekig tündökölhetett ebben a fényben, és azóta is többnyire az akicóhős szerepét osztják rá, bár egy-két vígjátékban is lehetett látni.

Sylvester Stallone hivatalosan is plasztikrémmé változott - Döbbenetes fotó!

A színész már fiatalon is a jóképű és sármos sztárok listáján szerepelt. A Rambo-filmekben megismert férfi azonban már a múlté. Olvasd el erről a Life.hu cikkét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.