A Trónok harca és Az alelnök lettek a legjobb televíziós sorozatok

Forrás: AFP/Frederic J Brown -
színésznő Emmy-díj sorozat színész díj Az alelnök (sorozat) Trónok harca
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A tavalyi év után idén is a Trónok harca és Az alelnök (Veep) című sorozatok kapták az Emmy-díjat a helyi idő szerint vasárnap megrendezett díjkiosztó gálán.

A Trónok harca a drámasorozat, Az alelnök pedig a vígjátéksorozat kategóriában kapta a televíziós Oscarnak is nevezett díjat.

A Veep női sztárja, Julia Louis-Dreyfus az ötödik Emmy-díját vihette haza a Fehér Házban játszódó szatirikus vígjátékban megformált szerepéért. A vígjátéksorozatok legjobb férfi színésze Jeffrey Tambor (Transparent) lett a 68. Emmy-gálán.

Julia Louis-Dreyfus Forrás: AFP/Frederic J Brown


A legjobb drámai alakítás díját a férfiak közül Rami Malek, a Mr. Robot címszereplője, a nők közül Tatiana Maslany (Orphan Black) kapta.
A Trónok harca idén is tarolt: 23 jelöléséből 12-t váltott díjra, köztük a legjobb drámai rendezés és forgatókönyv kategóriákban. Az O. J. Simpson-ügy című tízrészes tévésorozat, amelyet 22 kategóriában jelöltek, 9 díjat nyert el.

A legjobb vígjátéksorozat rendezéséért járó Emmyt Jill Soloway (Transparent) vihette haza.




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.