II. Erzsébet halála után ezt a forgatókönyvet követik

Forrás: AFP/Leon Neal -
halál II. Erzsébet brit királynő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Már 65 éve uralkodik II. Erzsébet, nehéz elképzelni nélküle a királyi családot, de sajnos ő sem élhet örökké. Mivel nemsokára betölti a 91. életévét, már elkészült a pontos terv arra az esetre, ha a királynő távozna az élők sorából. Amint ez bekövetkezik, III. Károly királlyá válik.

Nehéz elképzelni II. Erzsébet nélkül Angliát és a királyi családot, pedig erre is fel kell készülni, hiszen a királynő idén tölti a 91. életévét. Az uralkodó halálának esetére egy terv készült, pontosan megvan, mikor hogyan kell eljárni. Ez a terv került nyilvánosságra, amelyben részletesen leírják, mi fog történni akkor, ha II. Erzsébet távozik az élők sorából.

II. Erzsébet halála esetén pontos forgatókönyv lép életbe Forrás: AFP/Leon Neal

Amennyiben nem hirtelen hal meg, hanem előre láthatóan, úgy a családjának ott kell lennie, amikor végleg lehunyja a szemét. Abban a pillanatban III. Károly király lesz, Kamilla pedig királyné, a család többi tagja pedig kifejezi irántuk a hűségét. Eközben

Erzsébet magántitkára értesíti a miniszterelnököt a szomorú hírről, mégpedig egy kóddal: "A London híd ledőlt".

A miniszterelnök pedig a külügyminiszternek szól, aki továbbadja a sajnálatos hírt annak a 15 országnak, ahol Erzsébet volt az uralkodó. Majd a Brit Nemzetközösség vezetőit értesítik, aztán az anglikán egyházat, és végül a sajtót, akik évek óta fel vannak készülve erre a napra. Ezután kezdődik meg a kilencnapos gyász.

II. Erzsébet halála után 9 napos gyász következik Forrás: AFP/Adam Berry

A koporsót hivatalosan felravatalozzák, de csak 4 nap után, az alattvalók pedig napokig leróhatják a kegyeletüket. Azt egyelőre nem tudni, hol fogják végső nyugalomra helyezni a királynőt, de az biztos, hogy minden jelentős politikus ott lesz a szertartáson. Miután véget ért a gyászidő, bevonják a pénzeket, hogy Károly arcképével lássák el az újakat – írja a Vogue.

Emberi arcon ábrázolt ételek: szürreális fotósorozat!http://www.life.hu/kult/20170412-emberi-arcon-abrazoltak-az-eteleket.htmlAz ételképek átalában gőzölgő leveseket, vagy éppen csillogó gyümölcsöket jelentenek, ezt értelmezte újra Robbie Postma séf Robert Harrison fotóssal. Ők inkább kreatívan és szürreálisan mutatják be a menüt: az étel hozzávalóit az emberi arcon ábrázolják. KultOrigoEmlékezzünk József Attilára http://www.life.hu/kult/20170411-ma-van-a-kolteszet-napja.htmlNem véletlen, hogy ezen a napon, azaz április 11-én tartjuk a költészet napját, ugyanis hazánk egyik legkedvesebb költője, József Attila ezen a napon született. KultOrigoMeghalt Erdei Klári rádióbemondóhttp://www.life.hu/kult/20170410-elhunyt-erdei-klari-radiobemondo.htmlKilencvenkét éves korában meghalt Erdei Klári, a Magyar Rádió egykori bemondója - hangzott el a Kossuth Rádióban hétfő este. KultOrigoStohl András megcsókolja a színpadon Szabó Kimmel Tamást a Passio XXI-benhttp://www.life.hu/kult/20170410-stohl-andras-megcsokolja-a-szinpadon.htmlSzabó Kimmel Tamás és Stohl András is szereplői a Passio XXI című darabnak, amelyben a színészek csókot váltanak a színpadon. A formabontó előadást Alföldi Róbert rendezte.KultOrigoCikis, régi képek a Backstreet Boys sztárjairólhttp://www.life.hu/kult/20170409-regi-kepek-a-backsreet-boys-zenekarrol.htmlAhogy arról korábban a Life.hu beszámolt, nemrég új dallal tért vissza a 90-es évek kedvenc fiúbandája, a Backstreet boys. Most pedig ciki képekről köszönnek vissza ránk. Kult--Elhunyt Tim Pigott-Smith színészhttp://www.life.hu/kult/20170408-elhunyt-tim-pigott-smith-szinesz-70-evesen.html70 évesen hunyt el Tim Pigott-Smith. A színészt pénteken reggel otthonában érte a halál. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.