Dolly Plusssz néven folytatja tovább Dolly

Dolly
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A show megy tovább!

"Olyan érzésem van, mint 1983-ban, amikor elkezdtük, és összeadódtak az energiák. Most ugyanolyan erőt érzek magamban, mint 34 évvel ezelőtt. Hihetetlen jó csapat jött össze, hihetetlen energiák szabadulnak fel, épp ez fogja a csillagokba emelni a produkciót, aminek a közönség lesz a legnagyobb nyertese" - mondja Dolly, aki a nyilvánosság előtt most beszél először vadonatúj formációjáról, a Dolly Plusssz-ról.

Dolly Plussz Forrás: Dolly Plusssz Produkció

Kékes Zoltán halála után egy ország találgatta, vajon milyen formában folytatja tovább Dolly a zenélést. Mert az, hogy folytatja, nem volt kérdés, a rajongóknak csupán az okozott fejtörést, hogy kedvenc énekesük szólóban megy tovább, vagy új csapatot szervez maga köré.

"Azoknak lett igazuk, akik az utóbbira szavaztak" - meséli mosolyogva Dolly. "Legalább olyan nagy formátumú dolog előtt állunk, mint ahogyan annak idején, a Hungáriát követően a Dolly Roll is állt. Bizony, a Dolly Plusssz visszahozza azt az életérzést, amit a 80-as évek 3 teherautós nagy országjáró turnéi jelentettek. Az új formációval ismét nagy, színházi jellegű showműsorokat fogunk létrehozni, díszlettel, jelmezekkel, no és fergeteges zenével."

A Dolly Rollnak tehát végérvényesen vége, a Dolly Plusssz azonban nem csak tovább viszi, de új, lendületesebb tartalommal tölti meg a régi slágereket.

"Megtarthattam volna a régi nevet is, hiszen van hozzá jogom, de előre kell nézni, ez már egy új élet, egy új formáció, és a Plusssz névvel – igen, így három S-betűvel! – még sejtelmes is. A „Plusssz" jelző magukat a zenészeket is jelenti, akiket jómagam verbuváltam össze. Első szóra jöttek, amikor megtudták, hogy milyen volumenű bulikat szeretnék. Egytől-egyig első osztályú zenészek, akikkel már a próbák is nagy örömöt jelentenek. Kilencen állunk majd a színpadon, hét zenész, két vokalistával kiegészülve. Van még egy meglepetésem. A frontvonalban sem egyedül állok, hiszen egyenrangú partnerként ott van mellettem egy roppant tehetséges fiatalember, Jáger Gyula, akit már évekkel korábban megismertem és a produkciója láttán már régen szerettem volna vele együtt dolgozni. Fiatal kora ellenére elképesztően érzi az 50-es, 60-as évek zenei világát. És akkor tud valaki igazán hitelesen előadni egy dalt, ha azt a bizonyos stílust érzi is. Gyulára mindenképp érdemes odafigyelni, hiszen zseniális színpadi ember."

Dolly Plusssz Produkció Forrás: Dolly Plusssz Produkció

Jáger Gyula hangszíne, megjelenése, zenei ízlése valóban plusz energiát visz az új formáció színpadi világába. Az előadó nem titkolja, hogy gyermekkori vágya vált valóra Dolly telefonjával, amikor zenei partnernek hívta maga mellé.

"Ez óriási dolog, hogy együtt állhatok a színpadon azzal az előadóval, akinek gyerekként csápoltam a koncertjein, ráadásul valóban egyenrangú félként kezel a színpadon" - mondja Gyula. "Számomra a Dolly Roll és a Hungária jelentették az igazi szabadságot annak idején. Egy olyan felszabadult, önfeledt életérzést adtak a dalaikkal, amelyre manapság újra nagy szükség van. Ez a „feeling" ugyanis valahol útközben elveszett. Bevallom, a régi nagy csapatból annak idején Flipper Öcsi volt a legnagyobb kedvencem. Egyfajta világszemléletet adott a lazasága. És ez a vagányság valódi filozófiát, iránymutatást jelentett sok fiatalnak, köztük nekem is."

"Nagyon fontos hozzátenni, hogy Gyula nem egy Flipper Öcsi imitátor, hanem egy önálló egyéniség. Tökéletesen passzol a hangunk, ezért közös dalokat is éneklünk. Ütős műsort állítottunk össze, amelyben nem csak Dolly Roll legismertebb dalai, hanem Hungária slágerek is helyet kapnak. Látványos produkcióra készülünk, Igazi fergeteges show-val."

Ma ünnepelné 52. születésnapját Bódi László, Cipő!http://www.life.hu/kult/20170503-ma-unnepelne-szuletesnapjat-a-republic-frontembere-cipo.htmlBódi Lászlónak nem foglalkozása volt a zenélés, hanem ő maga volt a zene. Már egészen fiatalon elkezdett dalszövegetek írni, ismert zenészként sem csak az együttesének szerzett kiváló számokat, hanem több magyar előadónak is. Bódi Lászlótól, ismertebb nevén Cipőtől fájdalmasan korán kellett elbúcsúznia a rajongóknak és szeretteinek: 47 évesen hunyt el. Kult--A legsúlyosabb válások a filmvásznonhttp://www.life.hu/kult/20170502-hazastarsi-iszony-a-legsulyosabb-valasok-a-filmvasznon.htmlEgy házasságnak véget vetni sosem egyszerű dolog, és ezt filmen feldolgozni nem könnyű feladat — mégis nagyon sokféle emlékezetes megoldás született a mozivásznon a drámaitól a viccesen át a kegyetlenig. A frissen mozikba került Rég nem szerelem kapcsán a legemlékezetesebb filmes válásokat gyűjtöttük össze. Kult--Isten éltesse Lorán Lenkét: 90 éves lett http://www.life.hu/kult/20170503-kilencven-eves-lett-loran-lenke.htmlIsten éltesse sokáig a Jászai Mari-díjas színésznőt: a napokban töltötte be 90. életévét. KultOrigoUsztics Mátyás tele volt tervekkel, néhány hét alatt győzte le a betegséghttp://www.life.hu/kult/20170503-usztics-matyast-par-het-alatt-gyozte-le-a-gyilkos-kor.htmlAhogy arról korábban a Life.hu beszámolt, április 29-én távozott az élők sorából Usztics Mátyás. Lapinformációk szerint a színész február végén még jókedvű és életerős volt, de aztán összeomlott az egészsége. KultKritikus festmények az ember és a technika kapcsolatáról - Fotók!http://www.life.hu/kult/20170502-kritikus-festmenyek-az-ember-es-a-technika-kapcsolatarol.htmlAz ember ma már jobban kötődik a technikához, mint élete párjához? Inkább nézünk az interneten természetfilmeket, mint hogy kimenjünk a természetbe? Kritikus sorozat készült a mai társadalmi helyzetről, és ha túlzó is, sajnos igaz! Kult--Meggyalázták Romy Schneider sírjáthttp://www.life.hu/kult/20170502-romy-schneider-sirjat-meggyalaztak.htmlMicsoda borzalmas tettek elkövetésére képesek egyesek! Sokkoló, ami Romy Schneider sírjával történt. KultAFP

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.