Súlyos betegségben szenvedett a Dolly Roll gitárosa, Kékes Zoltán

Forrás: www.melyinterjuk.hu -
súlyos betegség Kékes Zoltán Dolly roll
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
67 évesen távozott Kékes Zoltán, a Dolly Roll gitárosa. Kiderült, hogy súlyos betegségben szenvedett, de erről nem beszélt. Az utolsó pillanatig fellépett az együttessel.

Kékes Zoltán 67 évesen hunyt el. 1983 óta volt gitárosa, és lelke a Dolly Roll együttesnek, és az utolsó pillanatig fellépett a zenekarral. Mélyen megrendítette az együttes tagjait, a közeli barátokat, rokonokat és rajongókat is a zenész halála. Sokan nem tudták, hogy Kékes Zoltán súlyos betegségben szenvedett, erről soha nem beszélt a gitáros.

Súlyos betegségben szenvedett Kékes Zoltán Forrás: www.melyinterjuk.hu

"Való igaz, Zoli elment. Mi is csak fél éve tudtuk, hogy beteg, csütörtökön a kórházban adta fel a szervezete a harcot. Engem a párja értesített. De nem szeretnék erről beszélni, ebben maradtunk a többiekkel" - mondta a Borsnak Kékes Zoltán egyik legjobb barátja. A zenekar dobosa, Zsoldos Gábor az internetről értesült zenésztársa halálhíréről.

"Nem hittem el, amikor olvastam a hírt. Mélyen megrendültem, abban reménykedtem, hogy nem igaz,

ezért elkezdtem telefonálni. Először Fenyő Mikit hívtam, aztán Novai Gábort. Mindketten tőlem tudták meg, hogy mi történt" - mondta. Novai Gábor is megdöbbentette a szomorú hír. "

Megdöbbentett, rengeteg közös élményünk volt.

A Hungária együttesben 1979-től, a Dolly Rollban pedig 1983-tól 1989-ig dolgoztunk együtt. Az utóbbi csapatnak nemcsak zenét írtam, de a producere is voltam. Zoli teli volt ötletekkel. Még a Hungáriában a Limbó hintó részeit is ő találta ki, az Eszelős szerelem dallamötletét szintén ő hozta. Rengeteg közös munkánk volt, ismertük egymás gondolatait is" - árulta el a lapnak. Dollyt nem sikerült elérni, ő egy Facebook-posztban fejezete ki fájdalmát. "A mai reggel szörnyen indult számomra... Mint már többen is tudjátok kollégám, zenésztársam, barátom örökre eltávozott... Egyelőre elnézést kérek mindenkitől, de ezt a hírt fel kell még dolgoznom, és nem szeretnék erről semmit mondani,

pótolhatatlan veszteség mindenkinek: a családnak, a zenésztársadalomnak és nektek is, rajongóknak.

Megértéseteket köszönöm... Nyugodj Békében Zoli, sohasem felejtünk..." - írta posztjában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.