30 éve mutatták be a Dirty Dancinget - 5 dolog, amit nem tudtál róla

Forrás: Mokép -
Jennifer Grey Dirty Dancing Patrick Swayze
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Dirty Dancing 30 évvel ezelőtt óriási siker volt, ami a rendezőt és a szereplőket is meglepte. A film azóta már klasszikusnak számít, íme, 5 érdekesség, amit még nem tudtál az alkotásról.

Harminc évvel ezelőtt mutatták be a Dirty Dancinget, ami akkor hatalmas siker aratott. A film népszerűsége az évek múltával sem csillapodott, ma már igazi klasszikusnak számít Baby és Johnny románca. Patrick Swayze és Jennifer Grey neve teljesen összeolvadt a filmmel, pedig nem sokon múlt, hogy az egyik főszereplő más legyen.

Patrick Swayze és Jennifer Grey Forrás: Mokép

1. Nem Patrick Swayze volt az első számú jelölt

El sem tudnánk képzelni a Dirty Dancinget Patrick Swayze nélkül, pedig nem sokon múlt, hogy ne ő kapja a főszerepet. Rajta kívül versenyben volt még Val Kilmer és Billy Zane is, Patrick csak a harmadik volt a sorban, de szerencsére ő lett a befutó!

2. A kúszós jelenet csak bemelegítés volt

Az egyik híres jelenet egyáltalán nem volt része a forgatókönyvnek, pedig mára ikonikussá vált. Az, amikor Johnny és Baby próbálnak, és éppen egymás felé másznak, csupán bemelegítés volt, de a rendezőnek annyira megtetszett, hogy benne hagyta.

A Dirty Dancing híres jelenete csak bemelegítés volt Forrás: Collection Christophel/© Vestron Pictures/© Vestron Pictures

3. A tavas jelenet közben a kínok kínját élték át

Szintén kultikussá vált a filmnek az a része, amelyben egy tónál gyakorolják a táncot. A szereplőknek azonban a kínok kínját kellett átélniük a felvétel közben. Virginiában, egy hegyi tónál volt a forgatás, és egyetlen közeli képet sem mutatnak, ugyanis a szereplők annyira fáztak, hogy elkékült a szájuk. Patricknek még annál is rosszabb volt: egy korábbi térdsérülés miatt az emelések gyakorlásakor nagyon szenvedett.

Kínok kínját élték át a szereplők Forrás: Collection Christophel/© Vestron Pictures/© Vestron Pictures

4. Kontraszt

Baby és Johnny, vagyis Patrick Swayze és Jennifer Grey az egész film alatt erősen kontrasztos ruhákba voltak öltöztetve. Míg Baby többnyire valamilyen világos színt viselt, Johnny végig feketét, de legalábbis nagyon sötétet.

Mindig kontrasztos színekben voltak Forrás: Collection Christophel/© Vestron Pictures/© Vestron Pictures

5. Nem számít a kor

Jennifer Grey nem volt már fruska, amikor a 17 éves Baby szerepét kellett alakítania. Pontosan 10 évvel volt idősebb, mint a karaktere, de tehetségével sikerült meggyőznie az alkotókat, hogy alkalmas egy fiatal lány eljátszására. Pontosan 5 percre volt szüksége ahhoz, hogy bebizonyítsa, neki menni fog.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.