Michael Jackson
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Michael Jackson igazi egyéniség volt, pályafutása alatt rengeteg korlátot áttört: ő volt például az első afroamerikai előadó, akinek játszotta a klipjeit az MTV. Minden idők legsikeresebb előadójaként is bekerült a Guiness Rekordok könyvébe! Életének 50. évében hunyt el, tragikus hirtelenséggel. 

Michael Jackson karrierje példa nélküli, ő minden idők legsikeresebb férfi előadója. Összesen 13 Grammy-díjat nyert! Karrierjét egy a testvéreivel közös bandában kezdte, de hamar bizonyította szólóban is a tehetségét. A 80-as évek elejére már megahtározó alakja volt a popkultúrának, és ez később sem változott.

Michael Jackson ma lenne 59 éves Forrás: AFP

Ő volt az első afroamerikai zenész, akinek klipjeit játszotta az MTV: a Billie Jean volt az áttörés, ezt pedig sorra követték a videók. Ezzel nemcsak történelmet írt, de jócskán megkönnyítette a többi afroamerikai zenész életét!

Michael Jackson egyike volt azoknak a nagy sztároknak, akiket a Rock and Roll Hall of Fame kétszer is a tagjai közé sorolt,

többször is bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe, egyik alkalommal Minden idők legsikeresebb előadójaként. Lemezei 13 alkalommal voltak listavezetők, összesen 750 millió lemezt adott el. Jackson élete a sikerek ellenére nem volt könnyű:

zaklatási ügyek és eladósodás nehezítették a zárkózott sztár életét.

Ezek sokat változtattak megítélésén, de azon nem, hogy ő volt a pop királya. Életének 50. évében hunyt el tragikus hirtelenséggel, bár a lánya azt állítja, szerinte meggyilkolták az apját. Halála az egész világot megrázta, de hagyatéka örökké itt marad: az egész világ zenéjére és kultúrájára óriási hatást gyakorolt!

/1108/Micha2011829132229

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.