Isten éltesse Woody Allent

Forrás: AFP/2017 Getty Images/Kevin Winter -
rendező színész Woody Allen születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Woody Allen ma ünnepli 82. születésnapját. A különleges alkalomból összegyűjtöttük a legjobb nőkről és kapcsolatokról szóló idézeteit. 

Woody Allen a világ egyik leghíresebb rendezője, aki íróként, humoristaként és színészként is megcsillogtatta már a tudását. Pályafutása során több Oscar-díjat is kapott, például az Éjfélkor Párizsban forgatókönyvéért (2012), a Hannah és nővérei forgatókönyvéért (1987), valamint az Annie Hall rendezéséért is (1978).

Az amerikai sztár filmjei sokat foglalkoznak az emberi kapcsolatok, a szex és a szerelem témájával, de többször is boncasztalra került már az élet értelme, és a halál témája is. Woody Allen ma ünnepli 82. születésnapját, melynek alkalmából összegyűjtöttünk tőle néhány igen frappáns idézetet:

A szex mocskos dolog...

"... Persze, ha jól csinálják." Ugyanis: "A szex szerelem nélkül csak üres szenvedély. Viszont az üres szenvedélyek között az egyik legjobb."
"A különbség szex és szerelem között az, hogy a szex oldja, míg a szerelem okozza a feszültséget."
"A szerelem a válasz, de amíg a válaszra vársz, a szex felvet néhány nagyon érdekes kérdést."

Woody Allen 2017. június 8-án az AFI 45. életműdíj-gáláján, ahol Diane Keatont díjazták Forrás: AFP/2017 Getty Images/Kevin Winter

Éretlenül

"Gyerekként mindig rossz nőkre buktam. Amikor elmentünk megnézni a Hófehérkét, és mindenki beleszeretett Hófehérkébe, én azonnal beleestem a gonosz királynőbe." - Persze mit is várhat ezek után, ki fog beleszeretni? "Egy bizonyos nőtípus kedvel engem. Az a típus, aki legalább egyszer már felvágta az ereit. A nőkre tett hatásom egyenesen arányos azzal, ahányszor már öngyilkosok akartak lenni."
"Negyedórán belül el akartam venni feleségül... Fél órán belül már eszembe se jutott, hogy ellopjam a retiküljét."

A szerelem paradoxona

"Szeretni annyi, mint szenvedni. Ha nem akarunk szenvedni, nem szabad szeretni. De akkor attól szenvedünk, hogy nem szeretünk. Tehát: szeretni annyi, mint szenvedni, nem szeretni annyi, mint szenvedni, szenvedni annyi ,mint szenvedni. Boldognak lenni annyi, mint szeretni, tehát boldognak lenni annyi, mint szenvedni, de a szenvedés boldogtalanná tesz, vagyis a boldogtalansághoz szeretni kell, vagy szeretni kell szenvedni, vagy szenvedni a túl sok boldogságtól."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.