Haley Joel Osment színészi karrierje mindössze négyéves korában kezdődött, amikor az édesanyja egy bevásárlóközpontba ment, ahol épp tehetségkutatót tartottak.

Haley még abban az évben szerepelt az ABC csatorna sorozatában, a Thunder Alleyben. Aztán 1999-ben a Hatodik érzék című filmben főszerepet kapott Bruce Willis mellett. Játszott A jövő kezdete és az  A. I. - Mesterséges értelem című sikerfilmekben is. Ekkor már az egyik vezető fiatal színész volt a Hollywoodban. Oscar-díjra is jelölték, és a kritikusok egyik kedvence lett.

Forrás: AFP

Haley Joel Osmentnek óriási jövőt jósoltak a szakmabeliek, hiszen a fiú sokak szerint őstehetség. De ifjú kollégáihoz hasonlóan már korán az alkohol rabságába került. 19 évesen részegen balesetet okozott nem messze az otthonától, ezért három év próbaidőre és 60 nap elvonókúrára ítélte a bíróság, emellett látogatnia kellett az anonim alkoholisták gyűléseit is. A 23 éves színésznek három év kiesést okozott ez a malőr, de most úgy hírlik, idén visszatér a szakmába, és elkezdi forgatni legújabb filmjét - tudtuk meg a Blikkből. 

Kate Middleton családját sem kímélik a lesipuskás fotósokhttp://www.life.hu/szorakozz/20110408-kate-middleton-csaladjat-sem-kimelik-a-lesipuskas-fotosok.html A világ legjobb minihotelei két személyre!http://www.life.hu/szorakozz/utazas/20110408-program-utazas-minihotelek-ket-szemelyre.html Ők generálják a nagy Mizu-hisztit! - A sláger, ahogy még sosem hallottad!http://www.life.hu/szorakozz/zenekonyv/20110408-slager-lett-a-mizu-mizu-mizu.html Ezt nézd meg a színházban áprilisban!http://www.life.hu/szorakozz/programok/20110407-szinhaz-program-szorakozas-aprilisban-sem-fogsz-unatkozni.html Nemi szervét mutogatta a Szex és New York szívtiprójahttp://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20110407-levetkozott-chris-noth.html