Májusi pezsgés - Programtippek egész hónapra

Shakira koncert Ákos programajánló Gipsy Kings
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Végre itt a szikrázó napsütés, és az esték is kellemesek - már nincs okod arra, hogy kihagyd a szabadtéri programokat. Mindegy, hogy vidékre utaznál vagy Budapesten maradsz, mozdulj ki, hiszen csak rád várnak kedvenc májusi programjaink!
Budapest


1. Pálinkafesztivál a Budai várban

Házi, gyümölcsös, mézes, ágyas és számtalan más, finomabbnál finomabb pálinka várja a nedű rajongóit május elején a Budai várban. 2011 a szilva éve lesz a Budapesti Pálinkafesztiválon, ahol a hamvas gyümölcsből készült ételek, valamint párlatok kapnak főszerepet. Ennek apropóján a látogatók megkóstolhatják az év blendelt szilvapálinkáját is, amelyet közösen készítenek el Magyarország pálinkafőzői.

www.budapestipalinkafesztival.hu
www.budapestipalinkafesztival.hu



Időpont: május 5-8.
Jegyár: 1900 Ft
Bővebb infó: www.budapestipalinkafesztival.hu/


2. Budapest - szecessziós város

A szecesszió a századforduló jellegzetes képző- és iparművészeti, valamint irodalmi irányzata. Hogy jobban megismerhesd a 19. század végének és a 20. század első felének stílusát, május és október között számtalan rendezvény lesz Budapesten a szecesszió jegyében. Május 7-én, a Nemzeti Múzeum kertjében egy közel sem akadémikus, sokkal inkább családbarát hangulatú piknikkel várnak a szervezők mindenkit. A gyermekeket szecessziós kifestővel, gyöngyfűzéssel, díszek készítésével és dekorálással csábítják a múzeumba. Falatozz a Piknik büfében, próbáld ki a különböző labdajátékokat, nyugágyakat és ejtőzz egy szecessziós habos kávé mellett az Olvasóligetben!

http://underguide.com
http://underguide.com



Időpont: május 7. 17.00-21.00
Bővebb infó: http://underguide.com/szecesszios-piknik-art-nouveau-picnic

3. Fitbalance Egészség és Fitness Fesztivál

A strandszezon közeledtével nem árt egyre nagyobb hangsúlyt fektetni a testmozgásra. A Papp László Budapest Sportarénában május elején egy valódi, sportos vasárnap várja a kimozdulni vágyókat. Az ország legismertebb prezenterei tartanak változatos edzéseket - lesz spinning, táncos aerobik, body art és nyújtóóra is. Idén először Katus Attila és Béres Alexandra nem óraadó lesz - személyes konzultációkkal segítik majd az ide látogatókat. Az edzések mellett egészségügyi szűrésekkel, wellness-kiállításokkal és számtalan színes programmal kedveskednek a szervezők azoknak, akik számára nem csak az új ruhák jelentik a tavaszi megújulást. Bújj edzőcipőbe, és irány az Aréna!

http://fitbalance.hu
http://fitbalance.hu


Időpont: május 8.
Jegyár: 2990 Ft
Bővebb infó: http://fitbalance.hu/


4. Libamáj-napok a Budai várban

Buday Péter



rtlklub.sajtoklub.tv
rtlklub.sajtoklub.tv

Domonkos Fanni

Időpont: május 20-22.
Bővebb infó: www.port.hu/pls/fe/festival.festival_page?i_festival_id=8802&i_city_id=-1&i_county_id=-1

5. 2011 - Liszt Ferenc éve

A magyar soros EU-elnökség kiemelt kulturális programjai között előkelő helyen szerepelnek a Liszt Ferenc-koncertek - hiszen idén ünnepeljük a híres zeneszerző születésének 200. évfordulóját. A számtalan Liszt-koncert között kiemelkedik a Liszt-maraton, amelyet a Millenárison rendeznek meg. Könnyed hangvételű és fesztelen légkörű koncertek és interaktív előadások sora várja az érdeklődőket, akik e legkevésbé sem formális programokon a Liszt muzsikájára kergetőző Tom macskával és Jerry egérrel éppúgy találkozhatnak majd, akárcsak a különféle zenei és előadói stílusokat ötvöző művészekkel. A koncertek mellett kézműves foglalkozások és finomságok várják a Millenárisra látogatókat.

Thinkstock
Thinkstock


Időpont: május 22.
Jegyár: 2500 Ft
Bővebb infó: www.millenaris.hu/koncertek/liszt-maraton/

6. Jazz-funk koncert Brian Culbertsonnal

A smooth jazz és funk új trónkövetelője Brian Culbertson, aki 8 évesen kezdett zenélni, és mára a zongora mellett a harsona és a basszusgitár mesterévé nőtte ki magát. A hangszeres tudás mellett az amerikai fiatalember számára teljesen természetes, hogy a közönség a show-t is díjazza, így ez a magas minőségű műsor magától értetődő része. Ha te is a jazz, de főképp Brian rajongója vagy, akkor már most válts jegyet a koncertre a Millenáris Teátrumba - hidd el, nem fogod megbánni!

Időpont: május 26. 20.00
Jegyár: 4990 Ft
Bővebb infó: www.jegy.hu/programs/30562/BRIAN%20CULBERTSON%20koncert

7. Reklámzabálók éjszakája

2011 legfergetegesebb reklám-habzsolása május végén lesz a Millenáris Jövő Házában. A 10. jubileumát ünneplő népszerű rendezvényen megnézheted a legviccesebb, legmeghatóbb, legszórakoztatóbb és persze a legkülönlegesebb reklámfilmeket. A mozgalom Jean Marie Boursicot francia-svájci filmes filmtekercsek iránti szeretetéből született. A 30 évvel ezelőtt Párizsból indult eseménysorozatnak köszönhetően napjainkban 52 ország 172 városában - Zágrábtól New York érintésével egészen Rio de Janeiróig - ünneplik a reklámszakmát minden évben. 2011 fő témája a környezettudatosság lesz: a programokban nagy hangsúlyt kap a környezetvédelem és a fenntartható fejlődés "zöld" eszméjének népszerűsítése is.

www.reklamzabalok.hu
www.reklamzabalok.hu


Időpont: május 28.
Jegyár: 2500 Ft
Bővebb infó: http://esemeny.reklamzabalok.hu/

8. Szomszédünnep országszerte

A Szomszédünnep egy olyan nap az évben, amikor egy közös főzés, egy együtt elköltött vacsora, közös játékok vagy sportolás alkalmával kicsit jobban megismerhetjük a szomszédainkat. Az első ilyen megmozdulást a kilencvenes évek elején Párizsban tartották, ahol a nehezebb sorban vagy egyedül élő szomszédok támogatására segítőhálót hoztak létre. A Szomszédünnepet azóta az egész világon ünneplik. Tavaly Pécsett ültek egy asztalhoz a szomszédok a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa program keretében. Május végén ismét bebizonyíthatjuk, hogy nagyszerűen együtt tudunk élni a körülöttünk lakókkal.

www.szomszedunnep.hu
www.szomszedunnep.hu



Időpont: május 28.
Bővebb infó: www.szomszedunnep.hu/

9. Ákos, Shakira és a Gypsy Kings az Arénában

Hazai dallamok, popzene és latin ritmusok: májusban fergeteges koncerteknek ad otthont a Papp László Budapest Sportaréna. A kockás hasú kolumbiai díva, Shakira május 5-én "bontja le" az Aréna falait, két nappal később, május 7-én a Gypsy Kings flamenco-pop zenéjére tombolhatnak majd a koncertre jegyet váltók. Május 14-én pedig Ákos pörgeti fel a közönséget: A katona imája lemezbemutató koncerten sok meglepetés, vadiúj látványelemek és színvonalas előadás várja Ákos rajongóit.
Bővebb infó: www.budapestarena.hu/html/index.php

Vidék


1. Jókai-napok Balatonfüreden

A nagy magyar íróra, Jókai Mórra emlékezve rendezik meg május elején a Jókai-napokat Balatonfüreden. Az Aranyember alkotója sok szállal kötődik a Balaton gyöngyszeméhez, Füredhez. A két napig tartó rendezvény ideje alatt lesz irodalmi est és matiné, könyvbemutató- és vásár, valamint kiállítás is. A finom ételek miatt is érdemes lesz ellátogatni Füredre: a Koloska-völgyben Jókai-bablevesfőző-versenyt rendeznek, ahol az ínycsiklandozó illatok mellett a színpadon különböző programok szórakoztatják majd a közönséget.

www.vaszaryvilla hu
www.vaszaryvilla hu


Időpont: május 6-7.
Bővebb infó: http://balatonfured.info.hu/programok_kiallitasok/program/jokai-napok

2. XII. Nemzetközi Csipkefesztivál

Kiskunhalas ad otthont a Csipkefesztiválnak, amelyet minden évben megrendeznek a csipke "magyar hazájában". Az ide érkezők megismerkedhetnek a legizgalmasabb csipkeverési technikákkal. A rendezvény díszvendége idén Vietnám lesz, így a látogatók bepillantást nyerhetnek a vietnámi hímzés és csipkekészítés titkaiba is. A különleges anyag iránt érdeklődők az év bármely időszakában megtekinthetik a halasi Csipkemúzeumot, ahol eredeti rajzokban, a több világkiállításon díjnyertes alkotásokban és pompás csipkecsodákban gyönyörködhetnek.

http://csipke.atw.hu
http://csipke.atw.hu



Időpont: április 29.-május 15.
Bővebb infó: http://csipke.atw.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=170&Itemid=2

3. Győri halászléfőző-verseny

Ki ne csábulna el egy igazán ízletes halászléra vagy egy jófajta sült halra némi csemegeuborkával és friss kenyérrel? Győr festői szépségű belvárosában, a Klastrom Hotelben kóstolhatod meg a környék legjobb halászlevét, de nem lesz hiány a többi népszerű halételben és halkülönlegességekben sem. Bárki beállhat erre a napra a legjobb halászléfőzők közé, a lényeg, hogy értsen a fenséges étel elkészítéséhez. Az evés-ivás mellett kirakodóvásár is várja a Győrbe látogatókat.

http://klastrom.hu
http://klastrom.hu



Időpont: május 14.
Bővebb infó: www.gyor.hu/index_nyito.php

4. Reneszánsz nap a Diósgyőri várban

A középkorban uralkodóink jegyajándékba adták Diósgyőr várát az ifjú királynénak. Mátyás király felesége, Aragóniai Beatrix is így jutott a vár birtokába. A reneszánsz várjátékok keretében bemutatkozik az udvari solymász, bőrműves és ötvös, akik mestermunkáikkal ejtik ámulatba a várba látogatókat. De lesznek táncosok, zászlódobálók, zenészek, mutatványosok, akik tehetségükkel kápráztatják el a vendégeket. A szakácsok udvari finomságokat, a cukrászok marcipáncsodákat készítenek az édesszájúak kedve szerint.

www.diosgyorivar.hu
www.diosgyorivar.hu



Időpont: május 21.
Bővebb infó: www.diosgyorivar.hu/


Lazíts a teraszon - 10 szuper hely a fővárosbanhttp://www.life.hu/szorakozz/programok/20110428-szorakozas-program-lazits-a-teraszon-10-szuper-hely.htmlHa egy koporsóban ébredszhttp://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20110426-film-mozi-kritika-ha-egy-koporsoban-ebredsz.htmlTavaszi séta Grazban - 5 ok, amiért megéri kiruccanni!http://www.life.hu/szorakozz/utazas/20110415-utazas-program-ausztria-5-nyomos-erv-amiert-megeri-kiruccanni-grazba.html11 könyv, csak neked! - A szerkesztőség ajánlatahttp://www.life.hu/szorakozz/zenekonyv/20110414-11-konyv-csak-neked-a-szerkesztoseg-ajanlja.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.