Az esküvő a lányok nagy napja, amikor elrebeghetik a boldogító igent mélyen szerelmük szemébe nézve. A holtodiglan-holtomiglan előtt azonban kell még egyszer egy "utolsót" bulizni, csak csajok. Ha a barátnőd vagy a testvéred éppen férjhez menni készül, tippeket adunk, hogyan lepd meg egy olyan leánybúcsúval, amit nagymamakorában is emlegetni fog az unokáinak.

Lehet más is a lánybúcsú!

A leánybúcsúk éppen aranykorukat élik Magyarországon, hiszen csak néhány éve lett divat, hogy nemcsak a vőlegényt viszik el barátai mulatni, hanem a menyasszonyt is. Szinte bármilyen bulit szervezhetsz a barátnődnek vagy a tesódnak, nagyon boldog lesz. De ha örökre emlékezetessé szeretnéd tenni neki "szabad" élete utolsó estéjét, többet kell tenned, mint összehívni a csajokat egy házibulira. A Life.hu most összegyűjtött neked néhány kreatív ötletet.


Thinkstock1. Ki lesz a következő topmodell?

Mosolyogj! Csábítsd el a kamerát! Egy emlékezetes leánybúcsúnak nem kell feltétlenül (csak) esti programnak lennie egy szórakozóhelyen! Szervezz inkább egy fotózást a menyasszonynak és a barátnőiteknek. Ehhez először egy profi fotósra és stúdióra van szükséged, de nem kevésbé fontos a fodrász és a sminkes sem. Az "olyan, mint az igazi" fotoshootinghoz még szuper ruhákra is szükséged lesz, ezért, ha nem tudsz elővarázsolni egy vadiúj kollekciót, kérd meg a meghívottakat, hogy hozzák el a kedvenc cuccaikat, amiket majd egymás között cserélgethettek, mint a modellek. A fotózásnak témát is kitalálhatsz, például öltözzetek be reneszánsz báliruhába (irány a kölcsönző!) vagy vegyetek fel bikinit, amihez tengerpart és pálmafás háttér dukál. A fényképekből összeállított album ráadásul nászajándéknak is kitűnően megteszi.

2. Irány a hangstúdió!

Ha a menyasszony szereti a zenét, ennél szebb, emlékezetesebb és egyedibb meglepetést ki sem találhatnátok. Te és a meghívott csajok vonuljatok hangstúdióba és énekeljétek fel egy CD-re a leendő feleség kedvenc dalait. Nem baj, ha nincs olyan hangotok, mint Jennifer Lopeznek vagy Beyoncénak, sőt, sokkal viccesebb, ha hamis és torz itt-ott. Az esti csajbulin pedig a névre szóló album lehet az est fénypontja, együtt újra elénekelhetitek a dalokat és táncolhattok rá reggelig, megállás nélkül. A menyasszony persze a parti végén megkapja a CD-t. Garantáltan rongyosra fogja hallgatni házas évei alatt...

Thinkstock3. Emlékezzetek együtt!

Emlékszel, amikor...? És arra, hogy...? Biztos ezer meg ezer közös pillanatotok, élményetek van! A leánybúcsút szervezheted a régi kedvenc helyeitekre is! Persze ne az óvodába, ahol örökre összebarátkoztatok, de beugorhattok a törzskávézótokba egy felejthetetlen beszélgetésre. A traccspartin persze előkerülhetnek az ajándékok is: mondjuk egy emlékkönyv, egy fényképalbum (a fotók alá személyes üzeneteket is írhattok!), egy CD-mix a kedvenc zenéitekből vagy egy DVD-re kiírt videoválogatás. De készíthetsz pólót, egéralátétet, bögrét vagy faliórát is a megható vagy vicces fotókból. Ha pedig a nászajándékon a leánybúcsújára akarod emlékeztetni, kérj a vendégektől fényképeket, és ebből állíts össze egy montázst vagy csináltass ajándéktárgyat.

4. Nyomvadászat a csajokkal

Hosszas szervezést igényel, rengeteg fantázia kell hozzá, de mégis megéri nyomvadászatot rendezni a leánybúcsú alkalmából. A csajcsapat találkozzon egy előre megbeszélt helyen, de már ez is lehet egy találós kérdés megfejtése - aki nem használja az eszét, az kimarad egy jó buliból. A találkozóhelyen legyen egy újabb rejtvény, ami elvezet a következő pontra és így tovább. Mígnem hosszas fejtörés és nagy kacagások után érkezzetek meg a buli valódi helyére. Az állomások helyét, a találós kérdéseket neked kell kitalálni, ügyelj arra, hogy minden helyszín emlékezetes legyen valamiért. Ha még ennél is egyedibbet szeretnél, rejts el ajándékokat a menyasszonynak és a vendégeknek azokon a helyeken, ahova a nyomok vezetnek, de a legnagyobb meglepetést a bulira tartogasd.

5. Férfisztriptíz - csak bevállalósaknak

A csajok is szeretnek szép táncosokat nézegetni, alig ruhában... Ha a menyasszony igazi belevaló, nem éppen szemérmes teremtés, a leánybúcsújára mindenképpen rendelj egy chippendale-fiút. Sőt, akár többet is.

ThinkstockA leendő ara biztos nem egykönnyen felejti el, ha egy acélkemény izmú, kockás hasú félisten erotikus táncot lejt, miközben megszabadul a legtöbb ruhájától. A vetkőző fiú jelmezét pedig a barátnőd kedvére kérjétek. Például, ha odavan a rendőrökért, mindenképpen egy egyenruhás szépfiú bilincselje a székéhez - akár szó szerint. De a matrózok, a cowboyok és az építőmunkások is nagyon csábítóak tudnak lenni.

6. Hódítsátok meg a városokat!

Csomagolj! Csodás emlék, ha megleped a menyasszonyt egy igazi csajos kirándulással, ahova csak a legeslegjobb barátnői kísérik el. Dobjátok össze a repülőjegyek árát (fapados járatokon ez nem is annyira drága), keressetek az interneten megfelelő szállást, dobáljátok be a bőröndökbe a legklasszabb ruháitokat és irány London vagy Bécs, Berlin, Prága, Varsó... Esetleg Amszterdam? Ha nem szeretnétek külföldön várost nézni és bulizni egy jót, akkor menjetek Pécsre, Szegedre vagy Sopronba, belföldön is rengeteg gyönyörű látnivaló van. De egy kis házat is kibérelhettek valahol az isten háta mögött, a háborítatlan természetben, ahol csak a madár és ti jártok.


7. Kényeztető wellnessnap

Egy esküvő, még ha nem is a menyasszony végzi a szervezés nagy részét, rengeteg stresszel jár. Biztosan jólesne szegény leendő feleségnek egy pihentető wellnessnap, ahol mindenki az ő és barátnői kedvét lesi. Úszás, szauna, manikűr, pedikűr, masszázs, arc- és testkezelések, jakuzzi, laktató, mégis diétás fogások, maga a mennyország egy leendő arának. Egy spában vagy wellnessfürdőben mindent megkaphat a csajcsapat, amire a nagy nap előtt vágyik: ellazulást és feltöltődést egyszerre. Az ünnepelt sokkal boldogabban mondja ki a boldogító igent, és nemcsak az esküvőjére, hanem a búcsúztatójára is mosolyogva gondol majd, nagymamakorában is.

8. Hajóra fel!

Szerencsés helyzetben vagy, hogy egy ilyen folyókban és tavakban gazdag országban laksz. Ezért a leánybúcsú alkalmából elviheted a menyasszonyt és a barátnőiteket hajókázni a Dunára, a Tiszára, a Balatonra vagy a Velencei-tóra. A megfelelő vizet kiválaszthatod úgy is, hogy közel legyen a lakhelyetekhez, de választhatod kimondottan a legtávolabbi lehetőséget is. Vigyetek magatokkal mindent, ami szem-szájnak ingere, de az alkohol nem való a fedélzetre. Ráadásul ha szerencsétek van, nemcsak a csodás tájban, hanem az izmos "tengerészekben" is gyönyörködhettek. Csak aztán nehogy elmenjen a kedve az ünnepeltnek a férjhez menéstől...


Irány Isztambul! Újra megnyílt a szultán fürdője!http://www.life.hu/szorakozz/utazas/20110609-utazas-szorakozas-program-ujra-megnyilt-a-szultan-furdoje.html 10 ok, amiért inkább ne ülj repülőre!http://www.life.hu/szorakozz/utazas/20110609-utazas-szorakozas-program-szabade-repulni.html Toplistás filmforgatási helyszínek, melyeket neked is látni kell!http://www.life.hu/szorakozz/utazas/20110513-a-legjobb-forgatasi-helyszinek-izgalmas-kirandulas-a-legemlekezetesebb-filmhelyszineken.html Európa 10 legjobb étterme - Dániától Olaszországighttp://www.life.hu/szorakozz/utazas/20110512-gasztronomia-utazas-program-europa-10-legjobb-etterme-daniatol.html 8 felejthetetlen úti cél Toszkánábanhttp://www.life.hu/szorakozz/utazas/20110508-utazas-program-olaszorszag-toszkana-szaz-csodaja.html Pálinkakalandra fel! Isteni hazai párlatok csak neked!http://www.life.hu/szorakozz/utazas/20110503-program-utazas-gasztronomia-palinkakalandra-fel-isteni-hazai-parlatok-csak.html Tavaszi séta Grazban - 5 ok, amiért megéri kiruccanni!http://www.life.hu/szorakozz/utazas/20110415-utazas-program-ausztria-5-nyomos-erv-amiert-megeri-kiruccanni-grazba.html A világ legjobb minihotelei két személyre!http://www.life.hu/szorakozz/utazas/20110408-program-utazas-minihotelek-ket-szemelyre.html