Életének 83. évében elhunyt Tiszai László újságíró és szerkesztő, a Füles magazin egykori főszerkesztője - tudatta a magazin szerkesztősége szerdán az MTI-vel.

 

Rejtvényfejtők Országos Egyesülete - www.roe.ini.huA közlemény szerint a múlt szerdán elhunyt újságíró a Világ Ifjúsága című lapnál kezdte pályáját, 1968-ban került át a Füles magazinhoz, amelynek 1992-ben történt nyugdíjba vonulásáig a főszerkesztője volt. 

Mint írták, Tiszai László nevéhez fűződik az, hogy az 1960-as és az 1970-es évek fordulóján a lap tartalmilag és formailag is megújult, ő indította el a több tagból álló Füles rejtvénylapcsalád megjelentetését is. Tiszai László ötlete alapján indult el "az országos rejtvényfejtési láz mozgalommá szervezése", az ilyen jellegű bajnokságok létrehozása, egy amerikai kollégával együtt ő kezdeményezte az azóta is rendszeresen megtartott rejtvényfejtő-világbajnokság megrendezését is - tették hozzá. 
  
"Szellemes ötleteivel, az újdonságok iránti fogékonyságával hozzájárult ahhoz, hogy a Füles egy időben több mint hatszázezer példányban kelt el, és a maga nemében fogalommá vált" - fogalmaztak. 

Tiszai László temetéséről később intézkednek - írta a Füles szerkesztősége.


Forrás: MTI

Elhunyt Robert Blossom, a Reszkessetek betörők sztárjahttp://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20110715-elhunyt-robert-blossom-a-reszkessetek-betorok-szereploje.html Balesetet szenvedett az Alkonyat sztárjahttp://www.life.hu/szorakozz/20110715-balesetet-szenvedett-kristen-stewart.html Így búcsúzik Harry Potter a filmvászontólhttp://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20110714-mozi-film-szorakozas-igy-bucsuzik-harry-potter-a-filmvaszontol.html