Nem úszták meg! 10 sztár, aki csúnyán elherdálta az összes vagyonát

híresség színésznő színész vagyon Hollywood sztár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hollywoodi sztárok több millió dollárt keresnek évente, amiből szinte bármit megvehetnek, de az aranyfazék illúziója könnyen szertefoszlik, és a pénzügyi válságból sokuk egyáltalán nem tud kilábalni.  

1. Pamela Anderson

Amikor a színésznő 2010-ben a Dancing with the Starsban színpadra lépett, látszott az arcán, hogy komoly lelki problémák gyötrik. Az egykori Baywatch-cica a filmvásznon mindig a felszínen maradt, de úgy tűnik, a pénzügyi hullámokban nem vette ilyen sikeresen az akadályokat. Nemrégiben ő is csatlakozott a nem fizető csillagok csapatához, miután kb. félmillió dollárnyi adóhátralékot halmozott fel. A kebelcsoda anyagilag csődbe jutott, amiről így nyilatkozott egy amerikai lapnak: "Most mindenki anyagi nehézségekkel küzd, és a gazdasági válság nyomot hagy az emberekben. Emiatt nekem is sokan tartoztak, de mára minden adósságomat rendeztem." A hajdani szépség jelenleg egy lakókocsiban él a fiaival, és retteg attól, hogy malibui álomotthonába soha többé nem költözhet vissza.

AFP
AFP

2. Nicolas Cage

Egy másik hollywoodi sztár is túl nagy lábon élt. Az Oscar-díjas színésznek egy időben több mint 15 háza volt szerte a világban, hatalmas autóparkkal és több millió dollár értékű művészeti tárggyal büszkélkedhetett. Cage pénzügyi problémái 2009-ben kerültek nyilvánosságra, amikor az amerikai adóhivatal vizsgálatot indított ellene, mert nem fizetett több mint 6 millió dollárnyi adót. A 90-es évek szupersztárja egykori menedzserére hárította a felelősséget, mert szerinte nem megfelelő gondossággal kezelte a pénzét, ami cseppet sem hatotta meg az adóhatóságot. A színész búcsút inthetett New Orleans-i kastélyának, Bel Airben és Nevadában lévő lakásának, és egyes források szerint tartozásából a mai napig mindössze 700 ezer dollárt törlesztett.

AFP
AFP

3. Kim Basinger

Az ex-Bond lány üzleti és magánéleti kapcsolatait sem tudta túl jól menedzselni. Az Oscar-díjas színésznő a 80-as évek végére komoly pénzügyi válságba került, amikor bátyjával Braselton művészeti életének fellendítésébe 20 millió dollárral szálltak be. Nem sokkal ezután a beruházó cég csődbe ment, majd 4 évvel később a Main Line Pictures 8,1 millió dollárra perelte be a sztárt, mert visszalépett a Dobozba zárt szerelem című film főszerepének eljátszásától. Basinger fellebbezett az ítélet ellen, így a bíróság csökkentette a kártérítés összegét, de braseltoni beruházásait alig 1 millió dollárért tudta értékesíteni. Az egykori Playmate természetes szépsége már a múlté, s bár évek óta nem áll reflektorfényben, mégis a világ legszerencsésebb nőjének érzi magát.

AFP
AFP

Tipp! Képek a 80-as évek szexi bombázójáról, régi és friss fotók. Kattints a galériáért!



4. MC Hammer

A hiphopművész a 90-es évek elején büszke tulajdonosa volt egy gyémántlemeznek, egy saját rajzfilmsorozatnak és 33 millió dollárnak. Ha a pénzszórás helyett félretett volna egy kis pénzt, vagy azt hajtogatta volna magának, hogy "U Can't Touch This/Nem tudod megérinteni", most nem szerepelne azoknak a hírességeknek a listáján, akik mindent elvesztettek. MC Hammer vagyonának jelentős részét kastélyra, versenylóra, 300 fős személyzetre és a családtagok támogatására költötte, és kb. 13 millió dolláros tartozást halmozott fel, amikor 1996-ban csődbe jutott. Pénzügyi kudarcairól így mesélt: "Egy idő után ráébredtem, hogy fel kell számolnom a régi életemet. Az állítólagos barátaim ne úgy lássanak, mint aki csak önti a pénzt egy feneketlen kútba."

AFP
AFP

5. Lindsay Lohan

A vörös fürtös kislánynak nagyon ígéretesen indult a pályafutása, és megvolt az esélye arra, hogy komoly hírnevet szerezzen magának Hollywoodban. Ma már a hírek sokkal inkább Lohan kisasszony drogfüggéséről, alkoholproblémáiról és szerelmi botrányairól szólnak, zűrös életmódja miatt pedig nemcsak az anyagilag van rossz helyzetben, de bájos külsejének is annyi. Az elmúlt időszak különösen megterhelő volt a 26 éves színésznő számára: a tetemes adótartozások, az állandó viszály édesapjával és a rá irányuló médiafigyelem is egyre jobban megkeserítette az életét. Az utóbbi 3 évben a hisztikirálynő bulizásra nagyjából 7 millió dollárt költött, ezért kénytelen volt eladni Los Angeles-i és New York-i apartmanjait.

AFP
AFP

Képek Lindsay-ről, így fest a híres szexszimbólumot utánozva. Kattints a képre!

6. Burt Reynolds

A 70-es évek egyik legnagyobb filmsztárja mindig is imádta a fényűző életvitelt, és rengeteg pénzt szórt el kúriákra, plasztikai műtétekre, helikopterekre vagy luxusjárgányokra. Válásakor a felesége teljesen kisemmizte, és Reynolds a 90-es évek közepén MC Hammerhez hasonlóan csődöt jelentett. Sajnos közel sem volt olyan jó befektető, mint színész, és mielőtt visszatért a Boogie Nights című filmmel, állítólag 11 millió dollárral tartozott a hitelezőinek, és közel 7 millió dollárnyi hitelt halmozott fel. Emiatt Reynolds fájó szívvel megvált az ingatlanjaitól és az autóitól, majd 2011-ben a Merrill Lynch hitelintézet elárverezte floridai luxusvilláját, mert már egy éve nem fizette 1,2 millió dolláros jelzáloghitelét.

AFP
AFP

7. Courtney Love

Az amerikai Hole együttes énekesnője éveken át nem tudta feldolgozni férje elvesztését, és a kábítószerekbe menekült, miközben a magánéleti zűrök és pénzügyi problémák sem kerülték el. Kurt Cobain öngyilkossága után Courtney sokáig csatározott a zenekar tagjaival, s bár eladta a jogdíjak 25 %-át, világossá vált, hogy tékozló viselkedésének köszönhetően mégsem úszta meg a kilakoltatást. A rockdíva élete egyik mélypontjának tartja azt a napot, amikor értékesíteni kellett pazar ingatlanját, és lányával albérletbe kényszerült. Később azért került bíróság elé, mert évekig nem fizetett munkadíjat a bejárónőinek, továbbá a tulajdonosnak is kb. 55 ezer dolláros lakbérrel tartozott, amit a hírek szerint azóta sem rendezett.

AFP
AFP

Átalakítunk! Teljesen kivirult a szingli lány. Kattints a galériáért!



8. Toni Braxton

A zeneipar egyik legtehetségesebb énekesnőjére is rájár a rúd. Braxtonnak először 1998-ban kellett csődöt jelentenie, amikor nem tudta visszafizetni kiadója eladási költségeit, és a vagyonlefoglalás megindításakor az is szóba került, hogy esetleg elveszik tőle a Grammy-ket. Bár több mint 40 millió albumot adott el, az afroamerikai előadó állítása szerint a jogdíjakból csak 2000 dollárt kapott, és azt mondta, egy életre megtanulta a megalázó leckét. Úgy tűnt, hogy 2008-ban sikerült talpra állnia, de egészségügyi problémák miatt kénytelen volt lemondani Las Vegas-i showműsorát, ám adósságai 2010-re már közel 50 millió dollárra rúgtak. A díva ezután hitelt hitelre halmozott, végül árverésre bocsájtották nevadai otthonát.

AFP
AFP

9. Mischa Barton

A Narancsvidék régi tinisztárja a 3. évad után kiszállt a sorozatból, azt remélve, hogy komolyabb filmekben játszhat, de nem jöttek be a számításai. Sorozatos botrányai miatt az utóbbi években elkerülték a kiugró szerepek, főleg súlyproblémáival és idegösszeomlásával került a magazinok hasábjaira, de a színésznő pénzügyileg is mélypontra került. Egy adótartozás miatt 2007-ben letartóztatták, és csak komoly óvadék ellenében helyezték szabadlábra. Két évvel ezelőtt kénytelen volt eladni Beverly Hills-i házát, és tavaly egy ápolószolgálat is pert indított ellene, mert kb. 90 ezer dollárral tartozott az őt felügyelő alkalmazottaknak. Bennfentesek szerint mára több hitelkártyáját is bevonták, ezért mindig kölcsönkér az ismerőseitől.

AFP
AFP

10. Tara Reid

A nagy Lebowski és az Amerikai pite című filmek üdvöskéjének eleinte teljes gőzerővel szárnyalt a karrierje, amit később magánéleti problémák, sikertelen tévés és filmszerepek, valamint több tucat plasztikai műtét követett. A kicsapongó életmódért Reid nagy árat fizetett, mostanában alkohol- és drogügyleteivel hívja fel magára a figyelmet, amiről azt nyilatkozta egy interjúban, hogy csak itallal tudta kezelni a hirtelen jött népszerűséget. A 36 éves színésznő külseje teljesen eltorzult az állandó bulizástól, és súlyos anyagi gondok nyomják a vállát, ráadásul még New York-i lakásának tulajdonosa is beperelte, mert nem fizette a havi 7000 dolláros bérleti díjat.

AFP
AFP

Tipp! Nagyot hibázott, most az egész világ őt gúnyolja. Kattints a galériáért!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.