Elhunyt John Clive brit színész, bestselleríró

halál bestseller színész filmművészet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elhunyt John Clive brit színész, bestselleríró, akinek játékát a Mechanikus narancs és Az olasz meló című filmekben, illetve a Folytassa-sorozatban is láthatta a közönség.

A 79 éves művész rövid betegséget követően halt meg Londonban - közölte hétfőn a családja. Clive egyik legemlékezetesebb jelenetét Az olasz melóban játszotta Michael Caine oldalán 1969-ben. Egy évvel korábban a Sárga tengeralattjáró című Beatles-filmben John Lennon animációs figurájának adta a hangját. Stanley Kubrick Mechanikus narancs című 1971-es kultfilmjében kisebb szerepben tűnt fel a filmvásznon.

www.johnclive.net
www.johnclive.net

Sikert aratott a Folytassa-sorozatban (Folytassa külföldön) és két Rózsaszín párduc-epizódban is. A hetvenes évek végétől főleg tévésorozatokban dolgozott, és elkezdődött írói karrierje. Első nemzetközi bestsellere, a KG200 - Hitler fantom légiereje a második világháború idején játszódik. A társszerzőként jegyzett, 1977-ben kiadott regényt további olyan tényeken alapuló fikciós munkák követték, mint a The Last Liberator, amely egy második világháborúban lezuhant amerikai bombázó felkutatásáról szól, és az ugyancsak háborús rejtély körül bonyolódó Broken Wings.

Clive kétszer nősült, első házasságából két gyermeke született, és egy örökbefogadott gyermeke is volt.

Forrás: MTI

Napi hím: Hugh Jackmanhttp://www.life.hu/szorakozz/20121016-hugh-jackman-szinesz-nagyon-sarmos-es-kidolgozott-izmait-mutogatja.htmlNem korai még? Videóban pucérkodik a fiatal sorozatsztár (18+)http://www.life.hu/szorakozz/20121015-teljesen-meztelen-a-gossip-girl-sorozat-szinesznoje-taylor-momsen.htmlBeyoncé lemondta a Csillag születik főszerepéthttp://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20121011-mozi-film-szorakozas-beyonce-lemondta-a-csillag-szuletik-foszerepet.htmlSúlyos műtétje után egy héttel találkozhatott gyermekeivel a sztárapukahttp://www.life.hu/legykepben/20121016-schobert-norbi-holnap-hazamehet-a-korhazbol-felesegerubint-reka-viszi.htmlÚjra szingli a Bosszúállók sztárja - szakított Scarlett Johanssonhttp://www.life.hu/legykepben/20121016-scralett-johansson-vilagsztar-szineszno-es-nate-naylor-egy-ev-utan.html


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.