továbbjutás énekesek Puskás Peti Csiszár Jenő Cserpes Laura Eurovíziós Dalfesztivál Polyák Lilla verseny Mohamed Fatima A Dal Radics Gigi Pély Barna
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Dal harmadik elődöntőjében a piros szín dominált, de felbukkant Leia hercegnő és parázs vita alakult ki a zsűriben. Még Johnny Depp is feltűnt a színpadon.

Kövesd a Life.hu-t a Facebookon is!


A verseny Polyák Lilla "Valami más" című dalával vette kezdetét. Az énekesnő a produkció közben a technikával küzdött, láthatóan a fülesét próbálta helyrehozni, ettől függetlenül profi volt az előadás. Csiszár Jenő szerint Leia hercegnő kezdte a show-t. Majd a furcsa hangú Burai Krisztián következett, aki saját dalát adta elő. Philip jó szerzőnek tartja az énekest, előadóként azonban hiányérzete maradt.

Forrás: MTVA
Forrás: MTVA


Hoffmann Mónika ismerős arc, egy régebbi tehetségkutatóból. A svéd lány jó eséllyel indulhatna a malmöi döntőben, ahol svéd szavazatokra is számíthatna, kár, hogy hamisnak tűnt az ének. Rúzsa Magdi és Csiszár Jenő az értékelésnél egymásnak ugrottak az Eurovíziós dal meghatározásán, közben pedig elfelejtették értékelni a dalt. Végül Gundel Takács Gábornak kellett leállítani a felbőszült zsűritagokat.


Pély Barna a bemutatkozó kisfilmben a múltat idézve dalolgatta a "Hófehér jaguár" sorait, de nosztalgia nélkül is a United "Tegnap még más voltál" című dala figyelemfelkeltő és kilép a megszokott sablonos keretek közül, jó eséllyel indul a Life.hu kedvence kitüntetésért. Csiszár szerint a mainstream rádiók világának nehéz ez a fajta minőségi zene. Philip szerint: "Végre egy dal, ami nem olyan egyszerű, mint a faék".

Forrás: MTVA
Forrás: MTVA


Cserpes Laura egy tehetségkutató után ezúttal az Eurovízióban próbálkozott. Philip szerint perfekt a dal és működőképes. Rúzsa Magdi szerint: "Angyalok jelentek meg a színpadon, és végre valaki nem görcsölt rá a versenyre". Rakonczai szerint kár volt feszegetni a határokat.

Majd Újvári Péter együttese következett, és ha a dal nem is túl erős, mivel az énekes Johnny Depp hasonmása, így legalább biztos a női szavazók támogatása. Philip a dal után majdnem keblére ölelte Csiszár Jenőt, olyan szeretetáramlást érzett.

Forrás: MTVA
Forrás: MTVA

Mohamed Fatima választhatott volna jobb dalt is, a hangja azonban így is elvitte a produkciót. Walkó Csaba szerint előnyösebb lett volna egy drámai dal az énekesnőnek. Brasch Bence "Túl egyszerű" című dalához letisztult látványvilág párosult, kár, hogy a produkció a sablonos keretek között marad. Csiszár Jenő velősen fogalmazott: "Pop, csajok, stb.".


Radics Gigire nagy várakozással tekintettünk, és hozta is a megszokott minőséget. Kislányos bájjal adta elő saját dalát. Puskás Péter zárta a sort, az előadás tökéletes volt és a Megasztár óta sokat fejlődött az énekhangja. Walkó Csaba szerint előjött Michael Jackson Péterből.
A továbbjutók névsora kialakult, remélhetőleg a zsűri és a közönség is elégedett. A műsor végére pedig sikerült megfejtenünk a domináns piros szín okát, ami az elmúlt Valentin-napra utalt.


A Dal középdöntőjébe jutottak:

Radics Gigi
Cserpes Laura
Polyák Lilla
Mohamed Fatima
Puskás Péter
United

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.