Varga Izabella David Schwimmer televízió Patrick Dempsey Fehér Anna Sarah Jessica Parker sorozat Szőke Zoltán Chris Noth Ellen Pompeo Trokán Péter műsor sztár Jennifer Aniston
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy televíziós sorozat népszerűsége a szívdöglesztő szereplőkben, a meglepő fordulatokban és a humoros párbeszédekben rejlik, de semmi nem izgatja jobban a nézők fantáziáját, mint az, hogy a főhősök szerelmi kapcsolata végül beteljesedik-e. A Life.hu most egy kis időutazásra hív téged, és bemutatja minden idők legnépszerűbb filmes karaktereit, akik a nehéz megpróbáltatások ellenére is kitartottak egymás mellett.

1. Ricky és Lucy (Desi Arnaz és Lucille Ball) - I Love Lucy

A naiv Lucy és a dilis Ricky a televíziózás történetének vitathatatlanul első szuperpárosa, annál is inkább, mert Desi Arnaz és Lucille Ball a való életben is férj-feleség voltak. Az eredeti tervek szerint egy sikeres showbusiness házaspárt alakítottak volna, akik hatalmas erőfeszítéseket tesznek azért, hogy fényes karrierjük ne menjen a kapcsolatuk rovására, ám a producer végül megváltoztatta a forgatókönyvet. Ennek megfelelően Ricky Ricardo egy kubai zenekar vezetőjét, a vörös hajú Lucy pedig egy átlagos háziasszonyt játszott, aki a rivaldafénybe vágyott, de nem volt elég tehetséges. A szituációs komédia az '50-es években minden héten 40 millió nézőt ültetett le a képernyők elé, és klasszikussá vált epizódjait néhány csatornán a mai napig rendszeresen ismétlik.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

2. Cliff és Clair Huxtable (Bill Cosby és Phylicia Rashad) - The Cosby Show

A '80-as években dr. Cliff Huxtable és felesége egy felső középosztálybéli család életét mutatta be, ahol a szülők igyekeztek megoldást találni a mindennapi élet problémáira. Cliff és Clair intelligens, jóindulatú és gondoskodó párként jelent meg a képernyőn, és bármi történt, egymás iránti szeretetük soha nem ingott meg. A The Cosby Show éveken át a legnézettebb amerikai sorozat volt, s bár kissé idealizált volt a főszereplők karaktere, a sorozat soha nem feledte megmutatni hibáikat, mindezt a romantika, a humor és a találékonyság eszközeivel fűszerezve.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

3. Alma és János (Fehér Anna és Trokán Péter) - Szomszédok

A '90-es években a kultikus teleregény az egyik legnépszerűbb televíziós sorozat volt, a Lantos utca lakóinak hétköznapjait rengeteg magyar néző kísérte figyelemmel. A stewardessként dolgozó Alma és erdész kedvese egy repülőjáraton ismerkedtek meg, majd egymásba szerettek, ám szerelmi történetük sajnos válással végződött. Alma az Alkotás Presszóban találkozott a teniszpályát üzemeltető Sanyival (Schnell Ádám), de a kapcsolatuk zátonyra futott, mert a férfi bevallotta, hogy félrelépett, és Alma sem tudta kiverni a fejéből volt férjét.

Forrás: [origo] , RTL Sajtóklub
Forrás: [origo] , RTL Sajtóklub

4. Ross és Rachel (David Schwimmer és Jennifer Aniston) - Jóbarátok

Soha nem akartuk jobban, hogy két ember végre egymásra találjon, mint a Jóbarátok című vígjáték ikonikus főszereplői. A kissé esetlen Ross a középiskola óta szerelmes volt a vonzó Rachelbe, majd újra fellángoltak az érzelmei, amikor a lány feltűnt a Central Perk kávézóban, ahol megtörtént köztük az első csók is. Az évek során kapcsolatuk egyre bonyolultabbá vált, hol összevesztek, hol kibékültek, részegen összeházasodtak Las Vegasban, aztán a nyolcadik évadban megszületett közös gyermekük, akinek az érkezése újabb váratlan fordulatokat eredményezett. Az utolsó epizódban Rachel nem vállalta el a párizsi álommunkát, inkább Rosszal maradt New Yorkban, így happy enddel végződött a tíz évig tartó se veled, se nélküled kapcsolat.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

5. Lorelai és Luke (Lauren Graham és Scott Patterson) - Szívek szállodája

Egyáltalán nem meglepő, hogy Luke és Lorelai kettőse is helyet kapott a legemlékezetesebb tévészerelmespárok listáján, és nem is értettük, hogy nem lehet egyből "Igent" mondani egy olyan pasinak, aki minden reggel gondoskodik a forró kávénkról? A sorozat első évadjától kezdve nyomon követhető volt a szexuális feszültség a két karakter között, aztán a hatodik évadban minden megváltozott. A főszereplők több hullámvölgyön mentek keresztül: Luke eljegyezte Lort, aki addig várni akart az esküvővel, amíg nem rendezte kapcsolatát a lányával, aztán később Luke mondott nemet a házasságra. A befejező részben elcsattant csókkal az álompár örökre beírta magát a tévésorozatok történetébe, és azt is bebizonyította a rajongóknak, hogy az igaz szerelem mindent kibír.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

6. Carrie és Mr. Big (Sarah Jessica Parker és Chris Noth) - Szex és New York

A bolondos és divatmániás újságírónő, Carrie Bradshaw már az első epizódban találkozik Mr. Biggel, aki segít összeszedni a táskájából kiborult cuccokat (többek között az óvszerét is), és kettejük szeszélyes kapcsolata képezi a sorozat romantikus magját. A lány számára mindig is Mr. Big volt a nagy Ő, és folyamatosan tartják a kapcsolatot annak ellenére, hogy szerelme egy másik nőt vesz feleségül, illetve akkor is találkozgatnak titokban, amikor Carrie "Anti Biggel", azaz Aidennel jár. Nők (és pasik!) milliói kísérték figyelemmel hat évadon keresztül, hogy vajon milyen akadályok állnak boldogságuk kiteljesedésének útjába, végül számos érzelmileg emlékezetes és humoros szituáció után egy párizsi kibéküléssel fejeződött be Carrie és Mr. Big viharos szerelmi története.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

7. Meredith és Derek (Ellen Pompeo és Patrick Dempsey) - A Grace klinika

A 2005-ben debütált amerikai sorozat alkotói nem vesztegették az idejüket, mivel már az első epizódban gondoskodtak arról, hogy felkeltsék a nézők érdeklődését. A sebészgyakornok, dr. Meredith Grey egyéjszakás kalandba bonyolódott egy jóképű idegennel, akinek a nevére sem emlékezett, és első munkanapján szembesült azzal, hogy a sármos pasi nem más, mint új főnöke, Derek Shepherd. Az izgalmak a későbbiekben folytatódtak, és amikor úgy tűnt, hogy Mr. Szívtipró és az örök pesszimista doktornő végre összejönnek, mindig volt valamilyen váratlan esemény az életükben. Végül Meredith és Derek házasságot kötöttek egymással, a legújabb epizódokban pedig izgatottan készülnek arra, hogy megszülessen közös gyermekük.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

8. Kevin és Scotty (Matthew Rhys és Luke MacFarlane) - Testvérek

Minden kétséget kizáróan minden idők egyik legszórakoztatóbb házaspárja címet érdemelhetné ki Kevin és Scotty, és azért is irigyeltük őket, mert ők mindig a legjobbat hozták ki a másikból. Az ideges természetű Kevin Walker és a higgadt Scotty Wandell különös románca a "Testvérek" fénypontja, akik épp olyan gondokkal küszködtek, mint a heteroszexuális párok, beleértve a munkahelyi problémákat, a gyermektelenséggel járó fájdalmakat vagy a megcsalás okozta érzelmi viharokat. Kettejük története jól példázza, hogy az ellentétek vonzzák egymást, de a szereplők mégis folyamatosan dolgoznak azért, hogy párkapcsolatuk harmonikusabbá váljon és kiteljesedjen.

Forrás: AFP
Forrás: AFP


9. Nóra és Miklós (Varga Izabella és Szőke Zoltán) - Barátok közt

Az immár 15 éve futó népszerű magyar sorozat motorja Berényi Miklós, aki gaztetteivel bonyolítja a cselekmény fonalát. Az agyafúrt vállalkozó nagy nőfaló hírében áll, ám újra és újra visszatér a csinos ügyvédnőhöz, dr. Balogh Nórához, akivel már háromszor kötött házasságot, de azok válással végződtek. Az árvaházban együtt töltött évek és közös gyermekük erős kapocs kettejük között, s bár a céltudatos és intelligens Nóra pontosan ismeri volt férje aljas természetét, úgy tűnik, képtelen nélküle élni.

Forrás: RTL Sajtóklub
Forrás: RTL Sajtóklub


Forrás: AFP
Forrás: AFP
Kövesd az Akkor és most oldalt a Facebookon!


Érdekel a retró? A régi idők nagy filmjei, zenéi, sztárjai? Kövesd az Akkor és most oldalt és szemezgess a gyönyörű fotókból és képösszeállításokból.


IRÁNY A FACEBOOK ÉS AZ AKKOR ÉS MOST OLDAL!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.