Ezen a héten érkezik a mozikba az új, nagyszabású szuperhősfilm, az Amerikai kapitány: A tél katonája, a Life.hu pedig ebből az alkalomból utánanézett: melyek azok a popcornmozik, amelyek várhatóan a legtöbb nézőt csábítják majd a filmvásznak elé az év hátralévő részében.

Amerika kapitány - A tél katonája
hazai bemutató: 2014. április 10.

A tengerentúlon már be is mutatták, és rendkívül kedvező fogadtatásban részesült: a kritikusok szerint ilyennek kell lennie egy igazi szuperhősös kalandfilmnek. Ráadásul nemcsak a sármos Amerika kapitány (Chris Evans), de a dögös Fekete Özvegy (Scarlett Johansson) és a titokzatos Sólyom (Anthony Mackie) is feltűnik benne.

Transzcendens
hazai bemutató: 2014. április 17.

Johnny Depp már régen szerepelt igazán jó filmben, ám a Transzcendensnek minden esélye megvan rá, hogy az legyen: intelligens sci-fi a mesterséges intelligencia veszélyeiről, ráadásul parádés a szereplőgárdája, és egyben az Eredetet, valamint az utóbbi Batman-filmeket fényképező Wally Pfister rendezői bemutatkozása is.

Godzilla
hazai bemutató: 2014. május 15.

A japánok háziszörnyét már nem először próbálja meg háziasítani Hollywood, és most a hírek szerint minden eddiginél nagyobb méretben teszik. Szóval városrombolásra, falrengető sárkányüvöltésre, drámára, könnyekre és hősiességre felkészülni!

X-Men: Az eljövendő múlt napjai
hazai bemutató: 2014. május 22.

Az X-Men az egyik legrégebb óta folyamatosan futó szuperhősös „franchise”, aminek már az előzményfilmjét is elkészítették, most pedig egy új moziban összefésülik a két idősíkot. Erre persze egy időutazásos történet kínál lehetőséget, a kapocs a két korszak között pedig nem más, mint az örökifjú Farkas.

A holnap határa
hazai bemutató: 2014. május 29.

Tom Cruise újabban letette a voksát a sci-fi műfaja mellett, az új filmje pedig extra látványosnak és csavarosnak ígérkezik. A főszcientológus sztár most Emily Blunt oldalán olyan jövőbeli katonát alakít, aki időhurokba kerül, így újra meg újra át kell élnie a saját halálát.

A galaxis őrzői
hazai bemutató: 2014. augusztus 14.

Sokaknak már elegük van a futószalagon érkező képregény- és szuperhősfilmekből, de talán A galaxis őrzői egy kicsit más oldalról fogja meg ezt a világot. Könnyedebb, viccesebb filmre van kilátás, amit az is jól mutat, hogy az egyik főszereplő egy gépfegyveres mosómedve...

Sin City: Ölni tudnál érte
hazai bemutató: 2014. augusztus 22.

Minden idők egyik legjobb képregényfilmjének folytatása évek óta húzódik, de nyáron már tényleg megérkezik: Robert Rodriguez kalauzolásával visszatérünk a bűnök városába, azaz Sin Citybe, hogy egy egészen lenyűgöző névsorú szereplőgárda (Josh Brolin, Bruce Willis, Eva Green, Joseph Gordon-Levitt, Mickey Rourke, Jessica Alba, Lady Gaga!) sötét kalandjain izgulhassunk.

Az éhezők viadala: A kiválasztott 1. rész
hazai bemutató: 2014. november

Noha már kitört a forradalom Panemben és a harmadik rész következik, még nem ér véget idén az utóbbi idők nagysikerű tini-fantasy-disztópiája: az alapjául szolgáló regénytrilógia harmadik kötetétből ugyanis az új divat szerint dupla filmet készítettek, amit egy év különbséggel mutatnak be - ennek viszont az lesz az áldásos következménye, hogy még 2015-ben is láthatjuk majd a moziban a forgatás nagy részének befejezése után elhunyt Philip Seymour Hoffmant.

Exodus
hazai bemutató: 2014. december

A bibliai témák valamiért újra divatba jöttek Hollywoodban, és Noé után egy másik ószövetségi ősatya is filmvászonra költözik idén: Ridley Scott nagyszabású látványfilmjében Christian Bale fogja alakítani Mózest, amint kivezeti a népet Egyiptomból, egyenesen az Ígéret Földjéig.

Forrás: 20th Century Fox

A hobbit: Oda és vissza
hazai bemutató: 2014. december

A hobbit viszont TÉNYLEG befejeződik már idén, egészen pontosan év végén, azaz a törpök (és egy hobbit) megküzdenek a sárkánnyal egy végső leszámolás keretében, mi pedig elbúcsúzunk Középföldétől - egészen addig, míg elő nem ás valaki egy újabb Tolkien-kéziratot egy újabb 3x3 órás filmtrilógia kedvéért.