A legjobb hűsítő programok kánikulában

Forrás: www.hadran.hu -
Miniversum nyári szünet kulturális programajánló kiállítás felnőtt boulder gyerek dinoszaurusz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Amikor kint tombol a hőség, szervezz olyan programokat a családnak, ahol a hűs falak között fantasztikus élményekkel gazdagodhattok. Íme a Life.hu ajánlatai, ha kánikulában is kimozdulnál!

A dinoszauruszok élete kiállítás - Mesés időutazás!

65 millió évvel ezelőtt a dinoszauruszok uralták a világot. Most "feltámadtak" - A dinoszauruszok élete című interaktív kiállításon. Több millióan látták már világszerte az 50 mozgó dinoszauruszt, amelyek egyszerre ijesztették meg és bűvölték el a gyerekeket és felnőtteket egyaránt. A kiállítás időgép módjára repít vissza a varázslatos, tudományosan hiteles világba - számos dinoszauruszt közelről és élethűen megfigyelhettek és megérinthettek. Garantáltan feledhetetlen élmény lesz!.

Forrás: www.hadran.hu

A vállalkozó kedvű gyerkőcöknek lehetőségük nyílik arra is, hogy játsszanak és alkossanak: dinoszauruszokat festhetnek a kiállításon - az elkészült műveket pedig haza is vihetik. Az ásatási zónában megtudhatják, hogyan néztek ki a dinoszauruszok, mekkorák voltak és mivel táplálkoztak. A "feltáráson" T-Rex kerestetik, de arra is lehetőség van, hogy a vagány gyerekek dinoszauruszon lovagoljanak vagy akár dinoszaurusztojásba is beülhetnek!

Hol találod?

Millenáris Park, B épület
2014. június 7.-augusztus 24.

A falra másznál a bezártságtól? Tedd meg!

Észak-Amerikában és Európában az egyik legnépszerűbb mozgásformának számít a mászás egyik speciális ága, a boulder, azaz falmászás, ezért a Life.hu újságírója fogta magát, és a rücskös falak felfedezésére indult, ahol még leendő szépségkirálynőkkel is összefutott. A boulder a sziklamászás egyik legnépszerűbb ága - kis magasságban, kötélbiztosítás nélkül történik a mászás. Amellett, hogy a legnehezebb és a legtöbb technikai tudást igénylő mászásforma, a boulder játékossága, közösséget formáló ereje megkérdőjelezhetetlen. Mindemellett tökéletes mozgásforma erősítésre és alakformálásra - hiszen valamennyi izomcsoportunkat átmozgatja, kizárólag a saját testsúlyunkat használva. Előnye, hogy biztonságosabb, mint a sziklamászás, mégis megszerezhető általa a sziklamászáshoz szükséges erőnlét és technikai tudás. Ha pedig már profi boulderes lettél és kisütött a nap, tovább léphetsz, és a természetben is kipróbálhatod megszerzett tudásodat.

Hol találod?

Monkey Boulder
1033 Budapest, Szentendrei út 89-95.

Forrás: Life.hu

MINIVERSUM - Budapest miniben is lenyűgöző!

A MINIVERSUM varázslatos miniatűr birodalom, ahol kicsiben az egész család felfedezheti a világot. Az állandó terepasztal-kiállításon Budapest, Magyarország, Ausztria és Németország egyes nevezetességei százszoros kicsinyítésben elevenednek meg az Andrássy út egyik legszebb palotájának földszintjén. Minden mozog, minden kipróbálható - imádni fogod, ha beteszed ide a lábad!

Forrás: miniversum.hu

D. Tóth Krisztát is elvarázsolta a minivilág: "Mindig is nagyon szerettem volna egy igazi terepasztalt. Jó érzés, hogy most – ha nem is csak az enyém - felépült egy ilyen miniatűr világ, amit egy kicsit a sajátomnak is tekinthetek. Szülőként keressük azokat az új helyeket a városban, amik kirángatják a gyerekeket a tévé és a számítógép elől, és közben még anya és apa sem unatkozik - a MINIVERSUM ilyen hely!" - magyarázta lelkesen a műsorvezető.

Hol találod?

Krausz-palota
1061 Budapest, Andrássy út 12.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.