A Csokoládé című film rendezője, Lasse Hallström újabb gyomorra ható filmet készített. Az élet ízei a remek francia és az ínycsiklandozó indiai konyha érdekes keveredését mutatja be. Természetesen egy kis szerelemmel fűszerezve. Nagy izgalommal vártuk. 

A történet röviden: egy gyönyörű dél-francia kisvárosban található a Michelin-csillagos Le Saule Pleureur étterem, amelynek Madam Mallory (Helen Mirren) a vaskalapos tulajdonosa. Egy nap lerobban a Kaddam család kocsija a város szélén, és a családfő úgy dönt, itt telepednek le, és megnyitják indiai éttermüket pont az előkelő francia étteremmel szemben. Madam Mallory nem nézheti tétlenül a konkurencia térnyerését, így megkezdődik a rivalizálás. A Kaddam család kiváló szakácsa, Hassan (Manish Dayal) és Madame Mallory séfhelyettese, Maquerite (Charlotte Le Bon) összebarátkoznak. A lány segít Hassannak a francia konyhában kiigazodni, ami további bonyodalmakat eredményez...

A festői táj önmagában lenyűgöző: ha ezt a filmet nézed, el tudod képzelni, hogy itt töltsd majd nyugdíjas éveidet. De a romantikus táj csak körítés, hiszen a konyhaművészet kapja a főszerepet. Jó látni "működés közben" a fúziós konyhát: ahogy a hagyományőrző francia gasztrocsodákat az indiaival ötvözték, az egyszerűen zseniális! És amint betörnek az indiai ízek Madam Mallory éttermébe, úgy ő is nyitottá válik rá. Ez a film szimbolizálja, hogy a hagyományok megőrzése mellett fontos, hogy nyitottak legyünk az újra, hiszen ebből tanulunk és fejlődünk. Ha meghallgatjuk a másik tapasztalatait, inspiráljuk egymást és ötvözzük a tudásunkat, akkor sok új és izgalmas dolog vár ránk.

Forrás: www.100footjourneymovie.com

A kedvenc jelenetem az, amikor Madam Mallory megkóstolja Hassan egyik ételét, és azt kérdezi: "Miért változtat meg egy 200 éves receptet?!" Erre ő: "Mert 200 év talán éppen elég volt neki." Ha szívet melengető feltöltődésre vágysz, némi humorral fűszerezve, akkor neked ajánljuk Az élet ízeit. Jó szórakozást!

Megkóstolhatod Az élet ízeit
A film inspirálta recepteket természetesen elkészítettük - ez már csak szakmai ártalom nálunk!