Az Uff-lányok elkészítették Az élet ízei receptjeit!

Forrás: www.100footjourneymovie.com -
francia konyha indiai konyha receptek gasztro UFF-blog Az élet ízei
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Csokoládé című film rendezője, Lasse Hallström újabb gyomorra ható filmet készített. Az élet ízei a remek francia és az ínycsiklandozó indiai konyha érdekes keveredését mutatja be. Természetesen egy kis szerelemmel fűszerezve. Nagy izgalommal vártuk. 

A történet röviden: egy gyönyörű dél-francia kisvárosban található a Michelin-csillagos Le Saule Pleureur étterem, amelynek Madam Mallory (Helen Mirren) a vaskalapos tulajdonosa. Egy nap lerobban a Kaddam család kocsija a város szélén, és a családfő úgy dönt, itt telepednek le, és megnyitják indiai éttermüket pont az előkelő francia étteremmel szemben. Madam Mallory nem nézheti tétlenül a konkurencia térnyerését, így megkezdődik a rivalizálás. A Kaddam család kiváló szakácsa, Hassan (Manish Dayal) és Madame Mallory séfhelyettese, Maquerite (Charlotte Le Bon) összebarátkoznak. A lány segít Hassannak a francia konyhában kiigazodni, ami további bonyodalmakat eredményez...

A festői táj önmagában lenyűgöző: ha ezt a filmet nézed, el tudod képzelni, hogy itt töltsd majd nyugdíjas éveidet. De a romantikus táj csak körítés, hiszen a konyhaművészet kapja a főszerepet. Jó látni "működés közben" a fúziós konyhát: ahogy a hagyományőrző francia gasztrocsodákat az indiaival ötvözték, az egyszerűen zseniális! És amint betörnek az indiai ízek Madam Mallory éttermébe, úgy ő is nyitottá válik rá. Ez a film szimbolizálja, hogy a hagyományok megőrzése mellett fontos, hogy nyitottak legyünk az újra, hiszen ebből tanulunk és fejlődünk. Ha meghallgatjuk a másik tapasztalatait, inspiráljuk egymást és ötvözzük a tudásunkat, akkor sok új és izgalmas dolog vár ránk.

Forrás: www.100footjourneymovie.com

A kedvenc jelenetem az, amikor Madam Mallory megkóstolja Hassan egyik ételét, és azt kérdezi: "Miért változtat meg egy 200 éves receptet?!" Erre ő: "Mert 200 év talán éppen elég volt neki." Ha szívet melengető feltöltődésre vágysz, némi humorral fűszerezve, akkor neked ajánljuk Az élet ízeit. Jó szórakozást!

Megkóstolhatod Az élet ízeit

A film inspirálta recepteket természetesen elkészítettük - ez már csak szakmai ártalom nálunk!
Így készül a nyuszika kedvence, a klasszikus répatortahttp://www.life.hu/sztarszerzok/uff/20140819-unokaink-is-fozni-fogjak-a-klasszikus-hazi-repatorta-receptje.htmlAz UFF-os lányok, azaz Galambos Dorina énekesnő és Péterfi-Nagy Évi újságíró barátsága a konyhában kezdődött, azóta elválaszthatatlanok - a konyhán kívül is. Eddig videoblogjukat láthattátok itt a Life.hu-n, most azonban pár hetet pihennek és az őszi forgatásokra készülnek. Azért ne aggódjatok, nem maradtok recept nélkül nyáron sem!UFFOrigoSertésborda hentes módra - az étel, ami még a gyerekeknek is bejön!http://www.life.hu/sztarszerzok/uff/20140730-unokaink-is-fozni-fogjak-a-sertesborda-hentes-modra-receptjet-mutatjuk-be.htmlAz UFF-os lányok, azaz Galambos Dorina énekesnő és Péterfi-Nagy Évi újságíró barátsága a konyhában kezdődött, azóta elválaszthatatlanok - a konyhán kívül is. Eddig videoblogjukat láthattátok itt a Life.hu-n, most azonban pár hetet pihennek és az őszi forgatásokra készülnek. Azért ne aggódjatok, nem maradtok recept nélkül nyáron sem!UFFOrigoGyrostál kicsiben - ki sem kell mozdulnod a konyhádból!http://www.life.hu/sztarszerzok/uff/20140723-unokaink-is-fozni-fogjak-gyros-talat-keszitunk.htmlAz UFF-os lányok, azaz Galambos Dorina énekesnő és Péterfi-Nagy Évi újságíró barátsága a konyhában kezdődött, azóta elválaszthatatlanok - a konyhán kívül is. Eddig videoblogjukat láthattátok itt a Life.hu-n, most azonban pár hetet pihennek és az őszi forgatásokra készülnek. Azért ne aggódjatok, nem maradtok recept nélkül nyáron sem!UFFOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.