Így készül a nyuszika kedvence, a klasszikus répatorta

Forrás: UFF -
Galambos Dorina Péterfi Attila répatorta Péterfi-Nagy Évi Pély Barna
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az UFF-os lányok, azaz Galambos Dorina énekesnő és Péterfi-Nagy Évi újságíró barátsága a konyhában kezdődött, azóta elválaszthatatlanok - a konyhán kívül is. Eddig videoblogjukat láthattátok itt a Life.hu-n, most azonban pár hetet pihennek és az őszi forgatásokra készülnek. Azért ne aggódjatok, nem maradtok recept nélkül nyáron sem!

Tudtátok?! Nem volt mindig ilyen népszerű ez a zöldséggel készült édesség, de a II. világháború alatt indult hódító útjára, és sikere azóta is töretlen. Bár a répatorta világnapja február 3-a, mi nem bírunk addig várni, hogy megmutassuk az általunk megalkotott változatát ennek a finomságnak. Természetesen egészségesebb máz nélkül, de érdemes vele együtt is kipróbálni...:-)

Forrás: UFF

Hozzávalók

150 g liszt
150 g zabpehelyliszt
4 db sárgarépa
200 g cukor
100 ml olaj
4 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
fél citrom
1 csipet fahéj

Mázhoz (elhagyható):

250 g mascarpone
100 g porcukor
50 g vaj
1 csomag vaníliás cukor
fél citrom leve

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A répákat megtisztítjuk és lereszeljük. A cukrokat a tojássárgákkal és az olajjal alaposan kikeverjük, majd a répát is beleszórjuk. A sütőport és a fahéjat a lisztben elkeverjük, és beleöntjük a masszába. Belereszelünk még egy citrom héját. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatos mozdulatokkal belekeverjük a tésztába. Egy tortaformát sütőpapírral kibélelünk (vagy ha nincs; kivajazzuk, kilisztezzük a formát). A tortaformába öntjük a tésztát. A 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsül, tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. A mascarponét és a vajat kikeverjük a cukrokkal. Majd belekeverjük egy fél citrom levét. Amikor a torta megsült, hagyjuk, hogy kihűljön. Félbevágjuk és megkenjük a krém felével. A krém másik felével a tortát kívül kenjük meg. Hűtőbe tesszük kb. 30 percre, és már fogyaszthatjuk is!

Forrás: UFF

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.