Szűk, családi körben temetik el Avar Istvánt

Fotó: MTI/Zih Zsolt -
temetés Nemzet Színésze Avar István Sztankay István Kossuth-díj
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Csak a szűk családja lehet jelen a nyolcvanhárom éves korában, hosszú betegség után elhunyt Avar István, Kossuth-díjas művész temetésén. Szerettei ebben is teljesítik a Nemzet Színésze akaratát. 

Avar István egyik utolsó kívánsága volt, hogy csak a szerettei kísérjék el utolsó útjára, a családja pedig ennek megfelelően temeti el a színészt - tudta meg a Bors. Utolsó éveiben visszavonultan élt, részben különbözô betegségei miatt. Családja, szerettei, fia, unokái és felesége, Gyapay Yvette tartotta benne a lelket.

Fotó: MTI/Zih Zsolt

Az elhunyt színész utoljára évekkel ezelőtt lépett színpadra. Utolsó éveiben alig tudta elhagyni a lakását, ízületi problémákkal küszködött, amelyen a gyógyszerek sem segítettek.

Két színészóriástól búcsúztunk szeptemberben

Két nagy színészünket veszítettük el szeptember közepén. Előbb Sztankay István - akit 2014 szeptember 26-án temettek el -, majd Avar istván halálhírét közöltük. Szeptember 29-én a helyükre Cserhalmi Györgyöt és és Bitskey Tibort választották meg a nemzet színészeinek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.