Pazar szerepek, csodálatos dívák és egy komoly kérdés - nézd meg velünk a Swinget!

Forrás: Facebook/Swing -
Swing (film) film mozi premier
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Három elkeseredett nőt egy esős éjszakán egymás mellé sodor az élet, egy kiöregedett dizőz felkarol és létrehozza velük élete utolsó nagy művét, a Swing Angels nevű énekes haknizenekart. A lányok az ötvenes évek női trióinak stílusában egy transzvesztita bártulajdonos és egy hakniszervező menedzser segítségével körbeturnézzák a Balatont. Imádni fogod a Swinget!

Új magyar filmnek örülhetünk a héten, ugyanis december 4-én kerül a hazai mozikba egy fergeteges magyar vígjáték, a Swing. Csodálatos látványvilág, pazar koreográfiák és remek színészek - a siker receptje ezúttal a minőség, minden területen. És az örökzöld téma: hogyan egyeztethető össze anyaság és karrier. A film szellemes választ fogalmaz meg a kérdésre!

Nézd meg velünk az előzetest!

A film alkotói így vallottak munkájukról

"Azt szerettük volna, hogy valóban minden korosztály megtalálja magát ebben a filmben, és mindenki tudjon azonosulni a hozzá közel álló karakterrel” – mesél Bodzsár István producer. „Ezek a nők alapproblémákkal küzdenek, mindenki ismer hasonló helyzetben lévő nőket a környezetében. Én mindig a saját köreimben kezdem a ’tesztelést’, és amikor a feleségem azt mondta – aki egyébként pedagógus –, hogy ebben a filmben a csitriktől kezdve a fiatal anyukákon keresztül az öreg tyúkokig mindenki talál magának olyan karaktert, akivel képes azonosulni, ez volt az első visszajelzés, hogy jó nyomon járunk."

Forrás: Facebook/Swing

A három díva: Csákányi Eszter, Ónodi Eszter, Törőcsik Franciska

Rita – Csákányi Eszter: "A karakterem sok nőt fog megérinteni, elvégre egy gazdag ember felesége és megcsalják – én magam is tudnék mesélni erről a helyzetről. A férjemet alakító Csuja Imrével nagyon különleges kettőst alkottunk, teljességgel hiányzott belőlünk az arisztokratizmus, jó partnerek voltunk színészileg. Amúgy a film három női főhőse mind küzd az egyedülléttel, a magánnyal. Ebben a filmben nagyon kellett egymásra vigyázni. Nem véletlenül trióról szól a film, itt nem fért bele a szólózás színészi értelemben. Mindenki nagyon készült, például mindenki a saját hangján énekelt el egy számot. Nagyon szerettem ezt."

Kati – Ónodi Eszter: "Létező probléma az anyaság vagy karrier kérdése, jól ismerem a saját életemből. Nem könnyű helyzet és komoly kihívások elé állít. Kilencéves iskolás a fiam, ezért teljes mértékben átérzem, mert az én életemben is sokszor mérlegelni kell a család és a gyerek érdekében. Ezeket a harcokat nap mint nap megvívom ugyanúgy, mint bárki más. Katival ellentétben ugyan nem kellett a karrieremet feladni, de többször előfordult már, hogy vissza kellett mondanom munkát. A gyerekszülés előtt egész másképp álltam hozzá, ha nem kaptam meg valamit, ma viszont már úgy tekintem ezeket a kudarcokat, hogy legalább többet tudok a fiammal lenni."

Angéla – Törőcsik Franciska: "Könnyű volt azonosulni a szerepemmel, szerintem egy színész valahogy nem kerülheti el, hogy nap mint nap megküzdjön magával, a kétségeivel, vagy akár a lustaságával."

... és a negyedik Díva: Törőcsik Mari, Vadász Emmi szerepében

„Ma már nagyon ritkán futok át forgatókönyveket. Ezt a filmet sem a könyv miatt vállaltam el, hanem Bodzsár István producert ismertem, aki szívből ajánlotta. A színészeket tudtam, kicsodák, de a rendezőt nem ismertem. Én már nem vagyok toleráns, nem lettem volna boldog, ha nem jó a rendező. De szerencsére meggyőzött, és megszerettem a rendezőt is. A lányok elbűvöltek. Én már nehezen lépek be egy új közegbe, de ahogy ez a három színésznő énekelt és ahogy játszottak, teljesen a szívemhez nőttek. Ragyogóak, tehetségesek.” Törőcsik Marival a héten olvashatjátok Szily Nóra interjúját, ne hagyjátok ki azt sem - és találkozzunk a moziban, a Swingen!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.