"Elbaszott mind az ötven árnyalat" - A Life.hu szerkesztőségét megosztotta az év legjobban várt filmje

kritika szexi szettek film szex Szürke 50 előzetes A szürke ötven árnyalata Jamie Dornan premier
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az idei Valentin nem rózsaszín, hanem szürke - ezt mi is tudtuk itt a szerkesztőségben, ezért a bemutató napjának estéjén moziba mentünk, hogy saját benyomást szerezzünk az év legnagyobb várakozást kiváltó filmjéről, A szürke ötven árnyalatáról.

A Life.hu olvasói megtudhatták tőlünk, hogy milyen szettek jöttek divatba, milyen kihívásokat jelentett szinkronizálni a mozi szexjeleneteit. Megnézhettük a legizgalmasabb jeleneteket és megtudhattuk, hogy mennyi idő alatt gyúrta ki magát Jamie Dornan. Csütörtök este, a film premierjének napján mi is megnéztük az év legjobban várt moziját.

Először elárultuk, mit várunk A szürke ötven árnyalatától, és most azt is elmondjuk, hogy tetszett.

Judit, Kult rovat:
"Bevallom, én ahhoz a kisebbséghez tartozom, aki nem olvasta a könyvet, így most fogom megismerni a sztorit, amiről még csak halvány értesüléseim vannak... Erőszak? Kötözés? Elnáspángolás? És mégis szexi? Hát, nem tudom... a nők nagy többsége fantáziál szexuális erőszakról - azt gondolom, ez a film ezt a fantáziát fogja képekbe foglalni. És akkor leszek elégedett, ha a film övön alul hat majd rám..."

Judit a film után:
"Kívül maradtam. Bocsi. :)"

Miről szexfantáziálnak a nők?

Egy apró ábránd, amit nagyon szeretnél kipróbálni az ágyban, vagy éppen pont azon kívül. Kilépni a megszokottból, elhagyni a komfortzónád és kipipálni egy újabb tételt a szexuális bakancslistádon. Olvasóink kívánságaiból szemezgettünk.

Barbi, Trend és Ez Zsír! rovat:
"Nagyjából két és fél nap alatt olvastam el a könyvet, nekem nagyon tetszett. Sok ismerősöm kritizálta, gagyinak aposztrofálta. Tény, engem is végig az Alkonyat szexszel dúsított változatára emlékeztetett, de élveztem, szerettem olvasni, és imádtam Christian Greyt. Kizárt, hogy annyira elrontsák a filmet, hogy utáljam - én azt várom, hogy kikapcsoljon, magával ragadjon, és nagyon remélem, hogy lesz szikra a két színész között, mert anélkül rémes lenne."

Barbi a film után:
"Olvasva a rengeteg rossz kritikát kicsit ugyan elbizonytalanodtam, de beismerem: tetszett a film, még akkor is, ha az a bizonyos kémia csak ímmel-ámmal volt meg. Christianba belezúgtam volna, és nem zavart, hogy sokkal cukibb volt, mint kellett volna. Johnson kisasszonyt pedig egész jónak találtam, legalábbis a korábbi elvárásaimhoz képest. Szóval bejött, a zene különösen, és nem bánom ezt a két órát az életemből - pontosan ilyesmire számítottam."

Bea, hírszerkesztő, újságíró:
"Nincs elvárásom, csak legyek túl rajta! :D"

Eszter, főszerkesztő-helyettes:
"Nem várok semmi rendkívülit egy olyan filmtől, amelynek könyvalapjában minden második oldalon szexelnek, a filmben viszont NEM LESZ ANNYI/OLYAN SZEX. Akkor mi? Egy 2015-ös Pretty Woman-jellegű sztori, csak itt épp be kell érnünk a 'valamilyen' Julia helyett a 'jellegtelen' Dakotával és az előzetesek alapján nulla színészi játékot produkáló Jamie Dornannel. (Szerintetek az gáz, hogy meg kellett gugliznom a nevét?) Miért nézem meg mégis? Egyszerűen érdekel, mit bírtak összehozni ebből a BDSM-szexszel dúsított Romana-regényből és ennyi. És remélem, legalább a popcorn friss lesz!"

Eszter a film után:
"A film közben a legszexisebb jelenet az volt, amikor a dekoltázsomba hullott popcorn után kutattam. Amúgy igaza van Mr. Grey-nek: elbaszott mind az ötven árnyalat."

Rápörögtek a magyarok a szado-mazóra

Csütörtökre írták ki A szürke ötven árnyalata magyarországi premierjét, de 53 mozi már szerdán este elkezdte játszani a filmet. Az este nyolcas vetítésekre szinte mindenütt elkelt az összes jegy, és ez még nem minden! Hányan látták a filmet az első este? Az Origo.hu cikkéből kiderül.

Andi, Intim rovat:
"Évekkel ezelőtt olvastam a könyvet, és ugyan néha bicskanyitogató volt Ana stílusa, ahogy a belső istennőjével kiegészülve is épp olyan elesett, mint anélkül, érdekel a mozi. A premierre barátnői hívásra megyek, és hiszem, hogy egy kellően szórakoztató, szexi és tartalmas filmet fogok látni, amiről utána sokáig lehet beszélni. Akár azért, mert annyira jó lesz, akár azért, mert nem. Azt várom a filmtől, hogy Dakota Johnson lenyűgözzön, Jamie Dornan meg elcsábítson, és úgy jöjjek ki a teremből, hogy veszettül szexelni akarok."

Andi a film után:

Egész biztosan én vagyok az egyetlen nő, akinek a film tetszett, Christian viszont nem. A regényben Grey ijesztő, tekintélyt parancsoló, félelmetes és fenyegető. Szinte már zaklatóan csesztető, és nem a jó értelemben. A filmben viszont Jamie olyan, mint egy kisgyerek a cukorkaboltban. Nála még Dakota is jobban adja az esetlen és zavarodott szomszédlánykaraktert, ami igencsak meglepő. Ezzel együtt tetszett a film, legfőképpen azért, mert nem hozták át bele Steele roppant idegesítő belső istennőjét, amiért külön hálás vagyok Sam Taylor-Johnsonnak. Az meg, hogy romantikus, nyálas és giccses volt, nem annyira lepett meg, mert a könyv is ilyen, így nem értem, miért háborog most ezen mindenki...

Villányi Dani: "Nyálas és unalmas, de nevetséges"

A Life.hu filmkritikusa, Villányi Dani már látta a filmet. Így írt róla: "Análöklözés és bimbózó érzelmek. Röhejesen hangzik a kettő együtt? Az is, A szürke ötven árnyalata mégis önmagát vészesen komolyan véve, sőt modorossággal fűszerezve adja elő ezt a kettősséget. Így pedig a végeredmény nemcsak egy nyálas és unalmas, de nevetséges film is egyben." Kritika.

Fruzsi, újságíró:
"Egy éve nyáron anyukámnál a konyhaasztalon találtam meg a könyvet, kinyitottam, és az első mondat, amit elolvastam, valami olyan volt, hogy 'mélyen belém rakta a farkát', és nem tudtam anyámmal egy napig szóba állni, hogy fujj, ilyeneket olvas ennyi idősen... :D Aztán elloptam a könyvet és elolvastam én is, de nekem nagyon nem tetszett. Grey még úgy-ahogy szimpi, de a csajt végig megtéptem volna! Kíváncsi vagyok, hogy a filmben is ilyen irritáló lesz-e, illetve a nők arckifejezéseit fogom lesni a moziban a durvább jeleneteknél! :D"

Fruzsi a film után:
"Sokkal szimpibbek voltak a filmben, mint a könyvben - főleg, amikor Ana berúgott, az volt a legőszintébb jelenete szerintem. Amikor meztelenül keringőznek egyet a nappaliban, miutan Grey megpocsékolja a szűzlányt, na, az a giccsparádé csúcsa. De az egyik ágyjelenet már majdnem szexi volt. A köztük lévő szikra nagyon nem volt meg. Végig olyan érzésem volt őket nézve, mint amikor a 16 éves lány vágyakozik a 30 éves pasira, de az leszarja. Viszont Jamie Dornanre vissza a borostát, mert nagyon pucér az arca, és így nem tetszik. Összességében amúgy élvezhetőbb volt, mint az elmúlt 5 film, amit moziban láttam, pedig eléggé úgy indultam el, hogy izgalmasabb lesz a nachos, mint a film."

Az edzés 50 árnyalata - Elkészült a Szürke edzésprogramhttp://www.life.hu/ez-zsir/20150211-szurke-otven-arnyalata-edzestervet-fejlesztett-ki-az-olimpikon.htmlSzürke 50 rajongók, figyelem! Mostantól nem csak könyv, film és fehérnemű formájában élvezhetitek a kedvenceteket, elkészült az edzésterv is. Ez Zsír!OrigoLuxus-hancúrszettet tervezett piacra A szürke ötven árnyalata írónőjehttp://www.life.hu/intim/20150208-e-l-james-a-szurke-otven-arnylata-konyv-iroja-luxus-szexkiegeszitoket-tervezett.htmlA Fájdalom Vörös Szobája - ezt a nevet kapta az a tízdarabos, barna bőrből készült exkluzív szexkellék-kollekció, amelyet A szürke ötven árnyalata írónője tervezett.IntimAFP"Éhes vagy?" "Nagyon!" - Újabb ízletes jelenet A szürke ötven árnyalatábólhttp://www.life.hu/kult/20150208-konyhai-palacsintasutos-jelenet-a-szurke-otven-arnyalata-filmbol.htmlNa, jó! A szürke ötven árnyalata marketingesei nem viccelnek: egyre kapjuk az újabb és újabb jeleneteket a filmből. Most a konyhába kalauzolnak bennünket.Kult--Mit rejt a fájdalom vörös szobája? Újabb részlet A szürke ötven árnyalatábólhttp://www.life.hu/kult/20150206-a-szurke-otven-arnyalata-ujabb-teljes-jelenteben-christian-grey-megmutatja-a-fajdalom-voros-szobajat.htmlÚjabb teljes jelenet A szürke ötven árnyalatából: nézd meg, hogyan vezeti be Christian Grey a fájdalom vörös szobájába Anastasia Steele-t.KultOrigoA szürke ötven árnyalata: Több nyögésre számított Anastasia magyar hangja, Földes Eszter (18+)http://www.life.hu/bulvar/20150206-tobb-nyogesre-szamitott-anastasia-magyar-hangja-foldes-eszter-a-szurke-otven-arnyalataban.htmlVan, aki már látta az erotikus regénytrilógiából készült filmet, sőt, azt is tudja, milyen érzés Anastasia Steele bőrébe bújni. Ő a fiatal nő magyar szinkronhangja, Földes Eszter.TV + BulvárOrigoDobpergés! Megnézheted az újabb teljes jelenetet A szürke ötven árnyalatából!http://www.life.hu/news/20150204-a-szurke-otven-arnyalata-ujabb-jelenete-lett-nyilvanos.htmlItt A szürke ötven árnyalata újabb jelenete. Az interjús részt láthatod Christian és Anastasia között.NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.