Borzalmas volt a fiatalkora Ujlaki Dénesnek

Forrás: katona.postr.hu -
Ujlaki Dénes börtönbüntetés Katona József vád ügynök disszidálás gyilkossági kísérlet ítélet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Katona József Színház színészének tinédzserkora 2 év börtönnel telt, mert az akkori rendszer gyilkossági kísérletben való részvétellel vádolta.

Ujlaki Dénes még sosem mesélt hányattatott gyermekkoráról. Mivel édesanyja arisztokrata származású volt, édesapja pedig katolikus újságnál dogozott, a családot kitelepítették a Hortobágyra és hónapokig tehénistállóban laktak. A színész 14 éves volt, amikor két év börtönre ítélték, miután az iskolából elvitték az AVO-sok – írja a Best.

Forrás: katona.postr.hu

„Öt-hat órán keresztül faggattak, mondjam meg, hova törtem be utoljára, kit öltem meg és mikor akarok disszidálni. Ezután a Gyorskocsi utcába kerültem, ahol kihallgatás kihallgatást ért, majd hónapokig egyedül voltam egy zárkában és sírtam. Tizennégy évesen államellenes szervezkedés, fegyverrejtegetés és gyilkossági kísérletben való tevékenység miatt első fokon hat, másodfokon három évre ítéltek. Végül kettőt kellett leülnöm" – mesélte a színész, aki a börtön után rátalált a hivatására és bár évekkel később megpróbálták III/III- as ügynöknek beszervezni, ő nem állt kötélnek. Dénes állítja, a börtön miatt lett más ember, és most boldog, hogy jelenleg Európa egyik legjobb színházában dolgozhat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.