Még egy hete sincs, hogy a brit Eddie Redmayne Stephen Hawking megformálásáért megkapta a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar-díjat, máris egy újabb alkotásáról szólnak a hírek.

Különleges arcél, megannyi szeplő és brit akcentus. Így vezettük fel az immáron Oscar-díjas színészről szóló cikkünket, amikor már jóval A mindenség elmélete és a Jupiter felemelkedése mozik sikere előtt Eddie Redmayne-lázban égett a filmvilág. Akkor már A nyomorultakból tudtuk, hogy Mr. Redmayne-nek gyönyörű hangja van, aztán láthattuk, ahogy vászonra vitte Hawking professzort, arról azonban elképzelésünk sem volt, miként festhet nőként. Nos, ez az idő is eljött.

Így fest Eddie Redmayne nőként The Danish Girl című filmjében.Forrás: Working Title

A brit tehetség A dán lányban az egyik első nemi átalakító műtéten átesett ember, Lili Elbe bőrébe bújik, vagyis Stephen Hawking után ismét egy történelmi jelentőségű szereppel rukkol elő. Úgy tűnik, Eddie imádja az effajta kihívásokat.

A történetről:
A film az 1882-ben Einar Mogens Wegener néven, férfiként született, de később magát nővé operáltató személy történetét dolgozza fel. Lili Elbe érdekessége, hogy ő volt az egyik első, aki nemi átalakító műtéten esett át. Az operáció után vette fel a Lili Elbe nevet, majd további négy beavatkozásnak vetette alá magát. Az utolsó műtét során méhet ültettek volna be neki, de a szervkilökődés véget vetett az életének.

A filmet, és így Redmayne újabb nagyszabású alakítását 2016-ra várjuk.

Az Oscar-gála legszomorúbb pillanata:
Egyértelmű, hogy az volt az idei Oscar-gála legszomorúbb pillanata, amikor mindenki a győztes Eddie Redmayne-t tapsolta, kivéve a 63 éves Michael Keatont, aki épp a szmokingja zsebébe rejtette a díjátadóra szánt köszönőbeszédét. A kínos és egyben elszomorító pillanatot itt nézheted meg.