Acélos izmok, lélegzetelállító tájak, extrém teljesítmények és mindezt te is átélheted az év legkülönlegesebb filmjeit nézve, úgyhogy adrenalinra fel!

Adrenalindús kalandok földön, vízen és levegőben; hegymászó-expedíciók filmes dokumentációi; különleges helyszínekre vezető utazások, valamint bolygónk utolsó érintetlen vidékeit bemutató történetek. Ez vár rád a Banff Mountain Film and Book Festivalon. Íme, a három legjobb választás, ha vonzanak az extrém sportok, vagy csak igaz hősöket szeretnél látni, akik semmitől sem riadnak vissza.

Cerro Torre – Egy hógolyó esélye a pokolban 2014 legjobb filmje, hegymászás kategóriában, melyben a mászó csodagyerek, David Lama nekivág, hogy meghódítsa a Cerro Torre hírhedt délkeleti oldalát. A hegyre, amiről azt állítják, hogy a világ legkeményebb mászóterepe, és soha senki nem mászta még meg szabadon (biztosítás és biztosítókötél nélküli mászás) ezt a gránitcsúcsot, de David Lama és társa, Peter Ortner, pont erre készülnek. A természet és a logisztika számos kihívásával szembesülve David rájön, hogy valójában mire is vállalkoztak és milyen kemény munka vár rájuk, amíg a csúcsra érnek.

A Sufferfest 2: Desert Alpine című film Alex Honnold és Cedar Wright csúcsmászós-biciklis vakációjáról szól, melyben a free szólójairól híres fenegyerek és az Egyesült Államok egyik legelismertebb profi sziklamászója az amerikai délnyugat 45 legikonikusabb sivatagi tornyának megmászását tűzi ki célul, ráadásul mindegyiken a legnehezebb utat. A mászóhelyek közötti távolságokat pedig kerékpárral teszik meg, át Colorado, Utah, Új-Mexikó és Arizona sivatagjain.

Wild Women. Faith Dickey, a női highline távolsági világrekordját 105 méterrel tartó texasi hölgy egy lélegzetelállító filmben megmutatja nekünk, hogy milyen vidám az élet a sziklatornyok csúcsai közé kifeszített kötélen egyensúlyozva. Saját magassági rekordját a svájci Alpokban állította fel, a völgytől számítva 1200 méteres magasságban.

A lenyűgöző alkotásokat 2015. március 26-28. között nézheted meg a Corvin moziban, ahol 90 perces programok szerepelnek műsoron.