Budapest – Kultúra – OFF

Forrás: OFF Press -
galéria program szórakozóhely kortárs művészet OFF-Biennále Budapest eseménysorozat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Április 24-én, azaz pénteken veszi kezdetét a 150 hazai és külföldi kortárs művészt felvonultató, független kortárs művészeti eseménysorozat, az OFF-Biennále Budapest.

Az öt hét alatt több mint száz program valósul meg, rengeteg közreműködőt megmozgatva. A több mint ötven budapesti helyszín között nem csupán galériák szerepelnek, hanem magánlakás, üzlethelyiség, parkoló, elhagyott épület, szórakozóhely és fodrászüzlet, valamint különféle közterek és parkok is, de helyszínné válik a pesti rakpart, sőt a Kelenföldi Erőmű is helyet biztosít egy művészeti programnak.

Forrás: OFF Press

A tájékozódást a teljes programot részletesen bemutató kétnyelvű honlap mellett szinte az összes eseményt felvonultató Facebook oldal segíti. A szervezők egy ingyenesen hozzáférhető térképes tájékoztatót is kiadnak, amely 120 terjesztési ponton – kulturális intézetekben és szórakozóhelyeken – érhető el. Az eligazodást egy mobil applikáció, az Artlocator is támogatja, s egy saját Tumblr oldal helyezi kontextusba az OFF eseményeit, felelevenítve az elmúlt évtizedek hazai művészeti történéseit. Az OFF teljes nyitva tartása alatt működik az OFFice, amely találkahelyszínként és pop-up központként egyaránt működik a Henszlmann Imre utca 9-ben.

Az OFF egyébként nem csak Budapesten aktív: Debrecen, Esztergom, Miskolc, Pécs és Szombathely, mellett külföldi városokban – New Yorkban Párizsban, sőt Sao Paoloban – is futnak az OFF-szatelitporgramjai.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.