A jelek szerint egészen idáig fúrta a lelkiismeret a népszerű brit írónőt azért, amiért a varázslótanonc történetében végzett az egyik oly kedvelt szereplőjével.

Mindenki elnézését kérte J.K. Rowling. No, nem azért, mert nem kezdte el írni a Harry Potter legújabb részét, hanem nevezetesen az egyik szereplő halála miatt. „Ma csak annyit szeretnék mondani: nagyon sajnálom Fredet" – írta Rowling hétvégén a Twitterén.

Forrás: AFP/Jens Nřrgaard Larsen

Hogy miért pont most osztotta meg a világgal ezt az információt? Mert 17 éve éppen ezekben a napokban vívták azt a bizonyos nagy csatát a Roxfort falai között a Harry Potter hetedik, és egyben utolsó részében – és ebben a háborúban veszítette életét a főszereplő, Ron Weasley bátyjainak egyike, Fred Weasley.

Miatta kezdtek el újra olvasni a fiatalok
Már kisgyermekként is igazi álmodozó volt J.K. Rowling, aki állandóan az általa kitalált mesékkel és történetekkel szórakoztatta családját, testvérét és iskolatársait. Rowling sikertörténetét a Life.hu sztárszerzője, Takács Nóra írta meg - a cikket ide kattintva olvashatod.

A 49 éves Rowlingot azonban – mint kiderült – több szereplő halála is emészti. „Úgy gondoltam, egy évfordulón egy halál miatt kérek bocsánatot. Fred volt a legrosszabb veszteség számomra, ezért kezdtem vele" – válaszolta az egyik rajongónak, aki a Lupin-Tonks házaspár halálát kezdte el firtatni.

Rowling annak idején az idősödő Harry Potter életének folytatásáról írt egy rövid történetet - kattints ide érte!