Sharon Stone-nal indult a visszaszámlálás a Milánói Expón

Forrás: AFP/Giuseppe Cacace -
Bono világkiállítás Sharon Stone Milánó Expo 2015
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Már csak 50 napig tart nyitva a milánói világkiállítás, ahol mi, magyarok egy sámándob formájú pavilonnal képviseljük az országot. Az elmúlt hónapokban a világ vezető politikusai és számos világsztár is kilátogatott az expóra, amelyen a visszaszámlálást Sharon Stone színésznő indította el.

Már két hónap sincsen hátra a 34. alkalommal megrendezett világkiállításból, ahol 144 ország mutatkozik be saját pavilonnal, és amit május 1-jén nyitottak, és október 31-én zárja kapuit. A „Táplálni a világot, energiát adni az életnek” mottójú rendezvény fő témája az egészség, a környezet és a fenntartható fejlődés. Központi gondolata, hogy a Földön mindenki számára tegyük hozzáférhetővé az egészséges, biztonságos és megfelelő élelmiszereket, táplálékot. A szervezők ezen a témán belül a tradíciót, a kreativitást és az innovációt helyezték középpontba. Hazánk minden meghirdetett tárgykörben képes felmutatni valami kiemelkedően egyedit: ásvány-, természetes és gyógyvizeink, kiváló éttermeink, élelmiszereink, szőlőkultúránk és boraink, valamint technikai vívmányaink egyaránt szerepelnek a kiállításon.

A kiállítás egyik látványossága a 35 méter magas Élet fája Forrás: AFP/Giuseppe Cacace

"Az expót »félidejéig« több mint 10 millióan tekintették meg, a látogatók mintegy tizede, azaz egymillió látogató a magyar pavilonba is betért. A kiállításon való részvétel rengeteg új barátot szerzett Magyarországnak” – ismertette az adatokat korábbi, budapesti sajtótájékoztatóján a pavilon kormánybiztosa. A pavilon egyik érdekessége a Bogányi-féle csodazongora, amelyen a művészi hajlamú látogatók egy rövid ideig zongorázhatnak. A pavilon tetején, a hatalmas teraszon egy magyar étterem, a Hungaricum Bisztró működik, amely a látogatók és a kiállítók kedvencévé vált. Ideális elhelyezkedésével és a hamisítatlan magyaros vendéglátással – gulyáslevessel, somlói galuskával és rétessel várják a vendégeket. A pavilon másik sztárja a kürtőskalács, amit – mint ahogy megírtuk korábban – imádnak az Expóra látogatók, képesek hosszasan sorban állni az édességért.

Forrás: life.hu

A világkiállításon a világ vezető politikusai és közismert világsztárok is megfordultak. Egy hónapja Michelle Obama, Putyin, Francois Hollande francia elnök, David Cameron, az Egyesült Királyság miniszterelnöke is látogatást tett. Mivel a britek a magyar pavilon közvetlen szomszédságában találhatók, Cameron egész stábja a magyar teraszt és az étterem vendégszeretetét élvezte. Az elmúlt hetekben pedig a közismert zenész, Bono is megtisztelte jelenlétével a kiállítást. Renzi olasz miniszterelnökkel azon tanácskoztak, hogyan lehetne megoldani a világ élelmezését. A világsztár véleménye szerint van elég élelem a világ számára, nem az élelem hiányzik, hanem az akarat az élelem elosztására, ez okozza a problémát.

Sharon Stone megjelenésével pedig hivatalosan is elindult az 50 napos visszaszámlálás. A kiállítást a magyar hét zárja.

Sharon Stone az expó olasz kormánybiztosával, Giuseppe Salával Forrás: Facebook/Expo 2015 Milano

„A pavilonunkban hirtelen nagyon sok minden történik. A múlt hétvégén 30 ezren látogattak el hozzánk, kígyózott a sor ide, és természetesen a kürtőskalácshoz is. Október 23. lesz a nemzeti napunk az expón, ekkor minden rólunk fog szólni. A magyar pavilon híreivel, eseményeivel lesz tele a hivatalos honlap, a Facebook, a totemoszlopok a sétányon, a programfüzet. Ennek keretében megkaptuk rendezvényeinkre az összes közös tér előjogát, a sétányt, az auditóriumot, a szabadon átalakítható konferenciatermet, és a szabadtéri színpadot is. Nemcsak egy nemzeti napot szervezünk, hanem ezzel a héttel kezdődik az expó búcsúhete is. Ennek keretében a magyar Houdininek állítunk emléket, a világhírű szabadulóművész ereklyéiből pedig egyedülálló gyűjteményt mutatunk be. David Merlini – szintén magyar szabadulóművész – produkciójával zárunk október 29-én. Az ő műsora lesz az utolsó nagy kiemelt programja az expónak, így mi, magyarok búcsúztatjuk el a világkiállítást" – tudtuk meg Rétfalvi Flórától, a pavilon kommunikációs menedzserétől.

A Szigetközi Friss Víz Milánóban hódíthttp://www.life.hu/kult/20150813-a-szigetkozi-friss-viz-milanoban-hodit.htmlNemzeti büszkeségünkre figyel a világ a 2015-ös Milánói Expón, ahol kultúrája, hagyományai, fejlesztései és eszméi legjavával képviselteti magát Magyarország. A Szigetköz mélyéből érkező mosonmagyaróvári, tiszta ivóvíz ellenőrizhető tényekre alapozott minőségével és természetes frissességével mutatja meg egyediségét a látogatóknak.KultOrigoImádják a kürtőskalácsot a milánói világkiállításon, milliós bevételt hoz napontahttp://www.life.hu/kult/20150803-tarol-a-kurtoskalacs-a-milanoi-vilagkiallitason-napi-millios-bevetelt-hoz-az-edesseg.htmlHatalmas siker a kürtőskalács a milánói világkiállításon, annak ellenére hosszú sorok kígyóznak érte, hogy aranyárban mérik. Megkóstoltuk a magyar pavilonban készült gulyáslevest is!KultOrigoMagyar napok a Milánói Expón - A rendezvény a kreatív újrahasznosítás jegyében telikhttp://www.life.hu/kult/20150310-magyar-napok-a-milanoi-expon-a-rendezveny-a-kreativ-ujrahasznositas-jegyeben-telik.htmlMagyar napokon mutatkozik be a 2015-ös Milánói Expó beharangozójaként Magyarország szombaton és vasárnap Milánó belvárosában.KultAFPTrenddiktálók egy helyen: milánói designhéthttp://www.life.hu/otthon/20140428-a-milanoi-design-het-ket-kiallitasan-a-salone-internazionale-del-mobile-azaz-nemzetkozi.htmlNéhány napja zajlott Milánóban Európa, sőt a világ legnagyobb ipari és kulturális rendezvénye, a designhét. Itt mutatták be a legnagyobb bútortervezők, gyártók legújabb kollekcióikat a nagyközönségnek – ezzel határozva meg az idei trendeket. OtthonOrigoFedezd fel Milánó ismeretlen arcát egy nap alatt!http://www.life.hu/lifeutazas/20140415-milano-megjarhato-egy-nap-alatt.htmlMár egy nap alatt is megjárható Milánó valamelyik fapados légitársasággal, igaz, ehhez korán kell felkelni, de megéri. A klasszikus látnivalók, a belvárosban található nevezetességek mellé olyan programokat is beilleszthetsz, amelyeket nem ajánlanak első körben az útikönyvek.Utazás--Mihalik Enikő is bevette a milánói divathét kifutójáthttp://www.life.hu/trend/20150227-mihalik-eniko-a-2015-os-milanoi-divathet-moschino-es-maxmara-divtbemutatojan-szerepelt.htmlA magyar szépség a Moschino és a MaxMara divatshow-ján lejtett végig.TrendOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.