Boszorkányok, csontvázak, denevérek mindenhol! Beköszöntött a halloweenszezon. Faragd ki a kötelező tököt, kapd fel a jelmezedet, és indulj a legjobb halloweenbulikba!

1. Vintage Costume Party
Október 30.
Amigo

Október 30-án a budapesti rockabilly és rock'n'roll szcéna fellegvárában, a kultikus Amigo klubban a helye annak, aki rajong Amerika aranykorának zenei világáért, a rhythm'n'bluesért, a rockabillyért, vagy csak bevállalja, hogy egy estére rabul ejtse ez a világ, finomakat enne-inna, hajnalig táncolna, és szívesen beöltözne a '40-es, '50-es, '60-as évek jegyében, netalán a legkreatívabb saját kezűleg készített kosztümért járó díjra pályázna!

Forrás: Thinkstock

2. Mary Popkids lemezbemutató koncert
Október 30.
Akvárium

A Nightdrive, a Runaway, a Moonlight Dancer és az Indigo már fejből megy? Akkor itt az idő, hogy meghallgasd a Mary Popkids legújabb számait. Erre lesz is lehetőséged október utolsó péntekén, az Akváriumban.
A nagy sikerű zenekar bemutatja az új EP-jét, és Antonia Vai is ott vendégeskedik. 

Forrás: Facebook/Mary PopKids

3. Borzongás a város felett
Október 31.
Aria Hotel

A város egyik legszebb, fűtött tetőteraszán, a High Note Skybarban kísérteties halloweenestet keltenek életre a szervezők, mely alkalomból a chef rémisztően ízletes harapnivalókkal, Magyar Kornél, az Aria Hotel Budapest zenei igazgatója pedig hátborzongató zenei válogatással készül. Minden ötletes jelmez ajándékot, a legvérfagyasztóbb kosztüm pedig nyereményt kap!

Forrás: Thinkstock

4. Wellhello-ween
Október 31.
Barba Negra Music Club

A Wellhello nem csak a nyári fesztiválokon jó. A halloweeni partin ugyanolyan fergeteges lesz a hangulat, mintha épp a kedvenc szabadtéri bulidon csápolnál. A lényeg úgyis az, amit Fluor és Diaz a színpadon művelnek, márpedig az biztosan zseniális lesz ismét, ezúttal a Barba Negrában!

Forrás: Facebook/Wellhello

5. Anyám és más futóbolondok a családból
November 4.
A mozikban

Négygenerációs történet, amely az 1900-as évek legelejétől a 2000-es évek elejéig követi
végig a szereplők sorsát. A főhősnő, Anya kilencvennégy évet él, és huszonhétszer költözik
életében. A viharos természetű és példás veszélyérzettel megáldott nő végigvonszolja a férjét
meg a lányát a fél országon, valahányszor veszélyt szimatol. Márpedig veszély mindig van: a
20. század viszontagságos eseményei elől rendre tovább kell állniuk. Át kell vészelni két
világháborút, 1956-ot és még sok minden mást. De mindez nem rontja a kedvüket, mindegy,
hová veti őket a sors, a Partiumtól Budapesten át az isten háta mögé. Hurcolkodnak át az életen, egymásnak vetett háttal, önfeledten. Ha családoddal moziznál, erre feltétlenül vidd el őket!