Tetoválásod van? Ilyen vagy!

Forrás: blog.tattoodo.com -
agresszió kutatás tetoválás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szakemberek azt hitték, hogy a tetoválások mára már a mainstream kultúra részévé váltak, és egyre kevesebben varratnak magukra azért, hogy lázadjanak a környezetük ellen. Ennek ellenére kiderült, hogy az átlagosnál agresszívebbek azok, akiknek tetoválásuk van, és a lázadás a fennálló rend ellen is fontos szerepet játszik az életükben.  

Az Anglia Ruskin University munkatársai a kutatás során 378 felnőttet vizsgáltak: 181 nőt és 197 férfit. Mindannyian 20 és 58 év közöttiek voltak. Közülük 97 embernek – vagyis minden negyediknek – volt tetoválása. Kiderült, hogy azok, akiknek a testét lemoshatatlan rajz borította, “lényegesen agresszívabbak”, mint a tetoválás nélkül élők. Mi több, az is bizonyítást nyert, hogy minél több varrás van a testen, annál agresszívebb az ember.

Forrás: blog.tattoodo.com

Érdekesség, hogy a tetovált és tetoválás nélküli résztvevők iskolai végzettsége között nem volt számottevő különbség, és a férfiak és a nők körében egyaránt megfigyelhető volt a tendencia, hogy a testdíszek az agresszió magasabb szintjére utaltak.

Az agresszió mellett a lázadó magatartás is jellemző volt a megkérdezettekre: ezek a tetovált emberek London utcái, parkjaiban és buszmegállóiban beszéltek tapasztalataikról és világnézetükről.

A kutatók nem vizsgálták, hogy milyen mintákat, ábrákat varrattak magukra a megkérdezettek.

Rihanna anyaszült meztelenül gyilkol (18+)http://www.life.hu/kult/20151031-rihanna-anyaszult-meztelenul-gyilkolt-bitch-better-have-my-money-cimu-klipjeben-kimaradt-jelenetek.htmlIsmered már Rihanna Bitch better have my money című, fergetes videóklipjét? Ha nem lenne elég a filmbe illő képsorok brutalitása, most megmutatjuk a kimaradt jeleneteket... Csak erős idegzetűeknek!KultThinkstockBoldog születésnapot, Bud Spencer!http://www.life.hu/kult/20151031-boldog-szuletesnapot-bud-spencer-nyolcvanhat-eves-a-szinesz.htmlMa 86 éves Bud Spencer. Boldog születésnapot kívánunk a világhírű színésznek!KultOrigoHarry Potter csillagot kapott - Daniel Radcliffe-é a 2565. hollywoodi csillag a sétányonhttp://www.life.hu/kult/20151030-daniel-radcliffe-a-harry-potter-filmek-sztarja-csillagot-kap-a-hiressegek-setanyan.htmlDaniel Radcliffe, a Harry Potter-filmek sztárja csillagot kap a Hírességek sétányán Hollywoodban. A színész november 12-én leplezheti le a híres kövezet 2565. csillagát. Kult--Oroszlán Szonja: "Nyughatatlan természet vagyok"http://www.life.hu/kult/20151028-oroszlan-szonja-a-jatekkeszito-szinesznoje-kulfoldre-koltozott.htmlOroszlán Szonja szerint az élet is egyfajta játék, és csupán rajtunk múlik, hogyan éljük meg. Ő például rendületlenül hisz abban, hogy „a bátraké a szerencse". Valódi harcos természet, akinek időről időre szüksége van rá, hogy új kihívásokban bizonyítson – többek közt ezért költözött nemrég külföldre. Kult--Sokkolta a rajongókat a Walking Dead legújabb része - Spoiler!http://www.life.hu/kult/20151028-a-walking-dead-egyik-nepszeru-karakteret-nyirtak-ki-az-alkotok-a-rajongok-duhosek.htmlA sorozat egyik legbrutálisabb és legizgalmasabb részét láthattuk legutóbb. Az egyik olyan karakter halálát nézhettük ugyanis végig, aki már az elejétől fogva fontos szerepet játszott a csapat életében. Kult--Megvan a legbénább James Bond - Nem is hinnéd, ki az!http://www.life.hu/kult/20151028-daniel-craig-lett-a-legbenabb-james-bond.htmlHat évtized, 24 film, 6 színész, milliós nézettségek - A James Bond-filmek számokban valahogy így néznek ki. De vajon melyik Bond volt a legbénább, ha a számokat nézzük? KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.