A szakemberek azt hitték, hogy a tetoválások mára már a mainstream kultúra részévé váltak, és egyre kevesebben varratnak magukra azért, hogy lázadjanak a környezetük ellen. Ennek ellenére kiderült, hogy az átlagosnál agresszívebbek azok, akiknek tetoválásuk van, és a lázadás a fennálló rend ellen is fontos szerepet játszik az életükben.  

Az Anglia Ruskin University munkatársai a kutatás során 378 felnőttet vizsgáltak: 181 nőt és 197 férfit. Mindannyian 20 és 58 év közöttiek voltak. Közülük 97 embernek – vagyis minden negyediknek – volt tetoválása. Kiderült, hogy azok, akiknek a testét lemoshatatlan rajz borította, “lényegesen agresszívabbak”, mint a tetoválás nélkül élők. Mi több, az is bizonyítást nyert, hogy minél több varrás van a testen, annál agresszívebb az ember.

Forrás: blog.tattoodo.com

Érdekesség, hogy a tetovált és tetoválás nélküli résztvevők iskolai végzettsége között nem volt számottevő különbség, és a férfiak és a nők körében egyaránt megfigyelhető volt a tendencia, hogy a testdíszek az agresszió magasabb szintjére utaltak.

Az agresszió mellett a lázadó magatartás is jellemző volt a megkérdezettekre: ezek a tetovált emberek London utcái, parkjaiban és buszmegállóiban beszéltek tapasztalataikról és világnézetükről.

A kutatók nem vizsgálták, hogy milyen mintákat, ábrákat varrattak magukra a megkérdezettek.