Véget ért a Downton Abbey, a rajongók a karácsonyi különkiadásra készülnek

Forrás: Facebook/Downton Abbey -
karácsony Downton Abbey sorozat öngyilkosság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Véget ért a nagysikerű Downton Abbey című brit tévésorozat, amelynek rajongói most azt remélik, hogy a karácsonyi különkiadásból választ kapnak néhány nyitva hagyott kérdésre.

Majdnem kilencmillió tévénézőt szögezett a képernyők elé a széria hatodik és egyben utolsó évadának záró része, amely vasárnap került adásba Nagy-Britanniában. A múlt század elején egy vidéki brit kastélyban játszódó Downton Abbeya szigetország egyik legsikeresebb televíziós exportcikkévé vált: az elmúlt öt évben nagyjából 120 millióan követték figyelemmel az arisztokrata Crawley család és szolgálóik életét.

Forrás: Facebook/Downton Abbey

Az utolsó részbensikertelen öngyilkossági kísérlet, esküvő és testvérviszály is volt, így nem csoda, hogy a rajongók izgatottan várják a karácsonyi különkiadást, remélve, hogy választ kapnak néhány nyitva hagyott kérdésre.

A nagyközönség mellett a kritikusok elismerését is elnyerte a sorozat, amely az Egyesült Államokban is hatalmas sikernek örvend, több mint 200 országban, köztük Ausztráliában, Oroszországban és Kínában is sugározták. A széria alkotója, Julian Fellowes szerint a kosztümös drámát eredetileg csak a brit közönségnek szánták, így a globális siker gyakorlatilag "sokkolta" a készítőket.

A sorozatnak a legmagasabb körökből is vannak rajongói: II. Erzsébet királynő és unokája, Vilmos herceg felesége, Katalin is élvezettel nézte a szériát. A brit uralkodó továbbá örömmel kutatta a sorozat esetleges történelmi pontatlanságait.

Rangos díjat kapott egy újabb magyar filmhttp://www.life.hu/kult/20151110-a-szerdai-gyerek-cimu-magyar-film-rangos-dijat-kapott.htmlA Karlovy Vary-ban már több díjat bezsebelő Szerdai gyerek című film ezúttal Cottbusban is nagy sikert aratott. Kult--2,4 millióért kelt el John Lennon egykori gitárjahttp://www.life.hu/kult/20151109-john-lennon-a-the-beatles-zeneszenek-gitarjat-elarverezik.htmlA The Beatles frontembere állítólag ezen a hangszeren szerezte többek között a Love Me Do és a Want to Hold Your Hand című számokat. KultOrigoNina Dobrev lesz az egyik szexin szaladgáló lány a Baywatch-filmbenhttp://www.life.hu/kult/20151110-az-uj-baywatch-filmben-nina-dobrev-ashley-benson-es-alexandra-daddario-is-szerepelni-fognak.htmlAhogy arról már korábban beszámoltunk, filmet készítenek a 90-es évek nagysikerű sorozatából. Most pedig az is kiderült, hogy milyen színésznőket válogattak ki a „tengerparton szexin szaladgálók” szerepére.Kult--A 10 legjobb idézet Müller Pétertőlhttp://www.life.hu/kult/20151107-a-10-legjobb-idezet-muller-petertol-szeretetrol-becsuletrol-szerelemrol-jozansagrol-hitrol.htmlMüller Péter heti bölcsességeiből válogattuk ki a kedvenceinket.KultThinkstockGesztesi Károly: "az elmúlt egy hónap szenzációhajhász sajtóhadjárata miatt fél évre alkotói szabadságra vonulok"http://www.life.hu/kult/20151107-gesztesi-karoly-alkotoi-szabadsagra-ment-de-megis-fellep-debrecenben.htmlGesztesi Károly múlt héten közleményben tudatta: alkotói szabadságra megy. A Blikk azonban úgy tudja, a színész továbbra is fellép. KultFotó: Zsigmond László/Life.huEzért utáljuk Kim Kardashiant – pszichológusok véleménye http://www.life.hu/kult/20151106-ezert-utaljuk-kim-kardashiant-pszichologusok-velemenye-a-pletykarol.htmlMindenki szeret pletykálni vagy másokat becsmérlő szavakkal illetni a háta mögött. De miért van ez így? Miért okoz néha olyan hatalmas örömet, ha kibeszélhetünk valakit? Kim Kardashian példáján keresztül mondják el véleményüket a szakemberek. KultThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.