Véget ért a nagysikerű Downton Abbey című brit tévésorozat, amelynek rajongói most azt remélik, hogy a karácsonyi különkiadásból választ kapnak néhány nyitva hagyott kérdésre.

Majdnem kilencmillió tévénézőt szögezett a képernyők elé a széria hatodik és egyben utolsó évadának záró része, amely vasárnap került adásba Nagy-Britanniában. A múlt század elején egy vidéki brit kastélyban játszódó Downton Abbeya szigetország egyik legsikeresebb televíziós exportcikkévé vált: az elmúlt öt évben nagyjából 120 millióan követték figyelemmel az arisztokrata Crawley család és szolgálóik életét.

Forrás: Facebook/Downton Abbey

Az utolsó részbensikertelen öngyilkossági kísérlet, esküvő és testvérviszály is volt, így nem csoda, hogy a rajongók izgatottan várják a karácsonyi különkiadást, remélve, hogy választ kapnak néhány nyitva hagyott kérdésre.

A nagyközönség mellett a kritikusok elismerését is elnyerte a sorozat, amely az Egyesült Államokban is hatalmas sikernek örvend, több mint 200 országban, köztük Ausztráliában, Oroszországban és Kínában is sugározták. A széria alkotója, Julian Fellowes szerint a kosztümös drámát eredetileg csak a brit közönségnek szánták, így a globális siker gyakorlatilag "sokkolta" a készítőket. 

A sorozatnak a legmagasabb körökből is vannak rajongói: II. Erzsébet királynő és unokája, Vilmos herceg felesége, Katalin is élvezettel nézte a szériát. A brit uralkodó továbbá örömmel kutatta a sorozat esetleges történelmi pontatlanságait.