Újabb elismerés! A legrangosabb filmes listára került fel a Saul fia

Forrás: Mozinet -
vélemény Nemes Jeles László kritikus elismerés Saul fia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
2015 legjobb filmjei között hozta le a Saul fiát a világ legnagyobb elismerésnek örvendő filmes magazinja.

A Brit Filmintézet által kiadott Sight & Sound magazin 168 kritikus személyes véleménye alapján készíti el minden év végén a legjobb filmek top 20-as listáját. Nemes Jeles László filmjét a nagyon elegáns 8. helyre sorolták. Ez az elsimerés az Oscar-esélyeket is tovább növeli.

Forrás: Mozinet

Íme a lista:

1. The Assassin (Hou Hsziao-hszien, Tajvan)
2. Carol (Todd Haynes, USA)
3. Mad Max: A harag útja (George Miller, USA)
4. Arabian Nights (Miguel Gomes, Portugália)
5. Cemetery of Splendour (Apichatpong Weerasethakul, Thaiföld)
6. No Home Movie (Chantal Akerman, Belgium)
7. 45 év (Andrew Haigh, Egyesült Királyság)
8. Saul fia (Nemes Jeles László, Magyarország)
=9. Amy (Asif Kapadia, Egyesült Királyság)
=9. Beépített hiba (Paul Thomas Anderson, USA)

Példaképével áll színpadra Bereczki Zoltánhttp://www.life.hu/kult/20151126-bereczki-zoltan-szinesz-peldakepevel-presser-gaborral-all-szinpadra.htmlAz énekes november 30-án Presser Gáborral közösen lép fel a Magyar Színházban, decemberi karácsonyi koncertjén pedig egy újabb régi álma válik valóra. Kult--Íme, a 2016-os Volt fesztivál első fellépőihttp://www.life.hu/kult/20151126-a-volt-fesztival-igazi-vilagsztarokkal-rukkolt-elo-wiz-khalifa-es-iron-maiden-is-szinpadra-lep.htmlIgazi világsztárokkal készülnek a népszerű hazai fesztivál szervezői 2016-ban. A látottak alapján jövőre is érdemes elindulni Sopronba. KultOrigoHoppá! Soha nem látott fotók kerültek elő a 18 éves Madonnárólhttp://www.life.hu/kult/20151126-madonna-18-eves-korabol-kerultek-elo-soha-nem-latott-fotok.html1976-ban, a Michigan Egyetemen készültek a most előkerült fotók Madonnáról, akit akkor még nem ismert a világ. Kult--Kovács Katalin: "Az Olimpia lehet a legnagyobb célpontja a terrorcselekményeknek"http://www.life.hu/kult/20151125-olimpikonok-kovacs-kati-kammerer-zoltan-kovacs-koko-istvan-a-terrorveszelyrol.htmlMár kvalifikált, korábbi résztvevő, illetve Rióra esélyes olimpikonok mesélnek arról, félnek-e a világban uralkodó terrortól, és attól hogy az esetleg tönkreteszi a következő Nyári Játékokat. A videóból az is kiderül, tudnak-e olyan sportolóról, aki a terrorveszély miatt visszaadja a kvalifikációját.KultOrigoÚjabb világsztár csatlakozott az új Bridget Jones-filmhez http://www.life.hu/kult/20151125-ed-sheeran-kisebb-szerepet-kapott-az-bridget-jones-filmben-elso-kozos-foto.htmlEd Sheeran az Instagramon osztotta meg rajongóival a jó hírt: ő is kapott egy kisebb szerepet a jövőre mozikba kerülő produkcióban. KultPárizs előtt tisztelgett a Simpson családhttp://www.life.hu/kult/20151124-igy-emlekeztek-meg-a-parizsi-merenyletek-aldozatairol-a-simpson-csalad.htmlA sorozat legutóbbi epizódjában többen is kiszúrták, hogy a rajzfilmsorozat alkotói különleges rejtett elemekkel emlékeztek meg a párizsi merényletek áldozatairól. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.