Kálló Péter egyensúly fotósorozat harmónia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kálló Péter fotóművész Balance elnevezésű fotósorozata egy titokzatos esernyős ember közreműködésével készült, aki Budapest legmagasabb nevezetességeinek tetején egyensúlyozott. A képek egyszerre lenyűgözőek és hátborzongatóak.

Kálló Péter egyedülálló sorozata elsőként a Phoo Magazinban jelent meg, ahol a fotós a munkák körülményeiről is beszámolt.

„A felvételek minden esetben hajnali órákban készültek. Ennek egyik oka, hogy a hajnali fényviszonyok nyugodt, kiegyensúlyozott hatást kölcsönöznek a képeknek, másrészt az extrém helyszínekre mászás miatt nem akartunk fölösleges riadalmat kelteni a járókelőkben, akik ekkor még alszanak. Így is fontos volt minden esetben bejelenteni a rendőrségen, hogy filmforgatás céljából mászunk fel hidak, középületek tetejére. Minden esetben engedéllyel, – melyek megszerzése elég bonyolult és hosszadalmas procedúra -, készítettük el az anyagokat. Természetesen több épület is rajta van még a listánkon, de sok helyről elutasítást kaptunk. A legextrémebb ezek közül a Mátyás templom, ahol Isten ellen való bűnként, az öngyilkosság szándéka miatt utasították el kérelmünket. Minden mászás és forgatás előtt a szükséges biztonsági intézkedéseket elvégeztük."

A balance az önmagaddal és a környezeteddel való harmóniáról szól. Éld át te is az egyensúlyt, és nézd meg a Life.hu galériáját!

/1601/Balan20161511582Lustálkodós szombatot tervezel? Ezekkel a filmekkel kapcsolj ki!http://www.life.hu/kult/20160102-ezeket-a-filmeket-nezd-januar-masodikan-szombaton.htmlHa úgy érzed, szükséged van még egy napra, amikor az ágyból sem kell kikelned, maximum a konyháig elsétálnod, hogy popcornt készíts, szerencsés napod van, hiszen jó filmeket nézhetsz ma a tévében. KultOrigoDiCaprio exbarátnője, Kelly Rohrbach bújik Pamela Anderson piros fürdőruhájábahttp://www.life.hu/kult/20160105-kelly-rohrbach-modell-szineszno-lesz-az-uj-baywatch-film-foszereploje.htmlA modellkedésben és színészetben is jártas Kelly Rohrbach lesz az új Baywatch-film egyik legfontosabb szereplője. Kult--R. R. Martin elárulta, mikor jön ki az új Trónok harca-kötethttp://www.life.hu/kult/20160104-tronok-harca-konyv-nelkul-maradunk-ebben-az-evben-nem-jon-ki-uj-resz-a-rajongok-csalodottak.htmlHivatalos: nem jelenik meg R. R. Martin regényciklusának újabb kötete az áprilisi évad rajtja előtt, noha többször megígérte, hogy így lesz. Kult5 idézet Stephenie Meyertől, a Twilight szerzőjétőlhttp://www.life.hu/kult/20160101-5-idezet-stephenie-meyertol-a-twilight-szerzojetol.htmlUgye ti is odáig vagytok az Alkonyat könyvekért? Ha olvastátok őket, akkor egy-egy gondolatot biztosan szívesen felelevenítetek belőle, ha pedig nem, akkor kedvcsinálóként olvashatjátok idézeteinket. Kult--Ezt a 12 filmet nagyon várjuk 2016-ból!http://www.life.hu/kult/20151229-ezt-a-12-filmet-nagyon-varjuk-2016-bol-aljas-nyolcas-a-visszatero-ave-cezar-batman-superman-ellen.htmlMindjárt itt van 2016, ami a moziban igencsak erős évnek ígérkezik, már az első heteiben is. Összegyűjtöttünk tucatnyi olyan filmet, amik kedvéért biztosan be fogunk ülni jövőre a nézőtérre - és azt is megmondjuk, miért. Kult--Maradj az eredetinél! Hét remake, aminek sosem szabadott volna elkészülniehttp://www.life.hu/kult/20151230-maradj-az-eredetinel-7-remake-aminek-sosem-szabadott-volna-elkeszulnie-kifulladasig-los-angelesben.htmlNoha üzletpolitikailag (és néha még esztétikailag is) érhető jelenség a régebbi filmek újrafeldolgozása, azért nagyon ritka az, amikor egy remake nem csak halványabb másolata lesz az eredetinek. Vannak viszont olyan esetek, amikor ennél is súlyosabb a helyzet, és minden szempontból gyalázatos a feldolgozás módja. Ebből mutatunk néhány kirívó példát, sajnos aktualitással. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.