Nem volt könnyű, de lenyomta Sylvester Stallonét: Mark Rylance a legjobb férfi mellékszereplő

Forrás: AFP/2016 Getty Images/Kevork Djansezian -
Mark Rylance Oscar-díj mellékszereplő Mark Ruffalo
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mark Ruffalónak lehetett a legnehezebb, amikor bejelentették, hogy a legjobb férfi mellékszereplőnek járó díjat nem ő, hanem kollégája, Mark Rylance kapja.

Első Oscar-jelölése után máris bezsebelte a legnagyobb filmes elismerést a Kémek hídjában játszó, 56 éves Rylance.

Steven Spielberg és Mark Rylance a 88. Oscar-gálán Forrás: AFP/2016 Getty Images/Kevork Djansezian

Megtörtént az este második meglepetése is: a Golden Globe után az Oscart ugyanis nem tudta behúzni Sylvester Stallone, helyette Steven Spielberg felfedezettje, Mark Rylance nyerte a díjat, aki még egy szovjet kémet is szimpatikussá tudott tenni. Köszönőbeszédében korunk legnagyszerűbb történetmesélőjének nevezte Spielberget - írja élő közvetítéséban az Origo Filmklub.

A legjobb női mellékszereplő pedig a visszafogott és bájos Alicia Vikander lett. Nézd meg, milyen csodás ruhában vette át a szobrocskáját!

/1602/A_88_2016229102338
Árvaturizmus Kambodzsában - egy hely, ahol már szinte minden eladóhttp://www.life.hu/kult/20160224-arvaturizmus-kambodzsaban-egy-hely-ahol-mar-szinte-minden-elado.htmlKambodzsa huszadik századi történetében a háború, a politikai instabilitás és a tömeges népirtás a mindennapi élet szerves részévé vált. Bár a vörös khmer rezsim óta egy új generáció már felnőtt, és az ország lassan újjáéled a terrorból, ennek ellenére a terület még ma is Ázsia egyik legelmaradottabb és legszegényebb térsége. Kult--Visszafogott és bájos: Alicia Vikander lett a legjobb női mellékszereplőhttp://www.life.hu/kult/20160229-alicia-vikander-szineszno-lett-a-legjobb-noi-mellekszereplo-a-2016-os-oscaron.htmlElőzetesen Kate Winslet és Alicia Vikander tűnt a kategória esélyesének, végül A dán lány 27 éves színésznője nyerte el a díjat. Kult--Oscar­-előzetes: ki fog nyerni, és kinek kéne nyernie?http://www.life.hu/kult/20160228-oscar-elozetes-ki-fog-nyerni-es-kinek-kene-nyerni.htmlA néhány óra múlva elkezdődő Oscar­-gála előtt az esélyeket latolgattuk, és nemcsak az esetleges házi tippversenyekben igyekszünk olvasóink segítségére lenni, de még azt is megmondjuk a főbb kategóriákban, hogy mi kiknek adnánk a díjat. KultAFPEddie Redmayne: DiCaprio tényleg megérdemli az Oscarthttp://www.life.hu/kult/20160228-eddie-redmayne-szerint-leonardo-dicaprio-tenyleg-megerdemli-az-oscar-dijat.htmlElképesztően szimpatikus és kedves kijelentést tett a tavalyi év legjobb férfiszínésze, és az idei gála egyik jelöltje, Eddie Redmayne. Kult--Ez igen! A Saul fia még az Oscar előtt bezsebelt egy újabb díjathttp://www.life.hu/kult/20160228-a-saul-fia-megnyerte-a-31-independent-spirit-awards-legjobb-kulfoldi-filmnek-jaro-dijat.htmlVasárnap este az egész ország egy emberként szurkol majd a Saul fiának, hogy annyi év kihagyás után végre ismét magyar alkotás hozhassa el a legjobb idegen nyelvű filmnek járó díjat. Még az utolsó hajrában a Saul fiának sikerült egy újabb kitüntetéssel gazdagodni! KultOrigoNemsokára kiderül, kap-e Oscart a Saul fiahttp://www.life.hu/kult/20160228-februar-28an-adjak-at-az-oscar-dijakat.htmlHelyi idő szerint ma, magyar idő szerint hétfő hajnalban adják át az Oscar-díjakat Los Angelesben, a legjobb idegen nyelvű filmek között a Saul fia is esélyes. A gálát a Duna televízió élőben közvetíti.KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.