Ők kapták meg az első Magyar Filmdíjat

Fotó: Polyak Attila - Origo -
győztes film díj Magyar Filmdíj
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vasárnap átadták az első "magyar Oscart", azaz a Magyar Filmdíjat.

A 2. Magyar Filmhét gálaestjén neves hazai színészek vehették át díjaikat. Csákányi Eszter a legjobb női mellékszereplőnek járó, Kulka János a legjobb férfi mellékszereplőnek járó szobrot kapta meg. A legjobb smink-, fodrász- és maszkmester kategóriában aratott győzelem a Liza, a rókatündér stábjának járt, ahogy a a legjobb díszlet/látvány/jelmez kategóriáért is a népszerű filmnek ítélték a díjat, és itt még nem állt meg az alkotás a díjak besöprésével. A legjobb vágó és a legjobb zeneszerző díjat is megkaphatta Czakó Judit és Csengeri Dániel.

Balsai Móni Fotó: Polyak Attila - Origo

A legjobb hangmester Balázs Gábor a Swing szakembere lett. Mosonyi Szabolcs ismeretterjesztő filmje, a Vad Kunság – A Puszta rejtett élete lett a saját kategóriájában, az animációs filmek közül pedig a Kojot és a szikla, Gauder Áron alkotása kapott díjat.

A legjobb kisfilm Kovács István Betonzaja lett. A legjobb tv-játékfilm kategóriában a Félvilág győzött, operatőre, Nagy András pedig a legjobb operatőrnek járó szobrot vehette át.

A legjobb női főszereplőnek Balsai Mónit, a legjobb férfi főszereplőnek pedig ifjabb Vidnyánszki Attilát választották.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.