A Halott Pénz három kategóriában is elnyerte az első ízben meghirdetett Petőfi Zenei Díjat, kedden este Sopronban. A Telekom VOLT Fesztivál nulladik napján tartott gálán mások mellett Rúzsa Magdit és Ákost is díjazták.

Petőfi Zenei Díjakat nyolc kategóriában adták át. Az év dala a Halott Pénz Darabokra törted a szívem című száma lett, Az év együttese ugyancsak a Halott Pénz, Az év női előadója Rúzsa Magdi, Az év férfi előadója Szabó Balázs (Szabó Balázs Bandája) lett. Az év videoklipje elismerést a Wellhello és Halott Pénz kapta az Emlékszem, Sopronban című közös dalért, Az év felfedezettje megosztva a Fran Palermo és Freddie lett, Az év dj-jének Karanyit választották, Az év koncertjéért a Petőfi Zenei Díjat Ákos kapta tavaly decemberi dupla Aréna-koncertjéért. Életműdíjat vett át Bereményi Géza.

Fotó: Adrián Zoltán - Origo

A díjat a Petőfi Rádió alapította a magyar könnyűzenei élet kiemelkedő szereplőinek. A Petőfi Sándort egy mikrofonnal a kezében ábrázoló díj bronzból készült és kristálytalapzaton áll. A jelölés alapja a Petőfi Rádión 2015. március 1. és 2016. március 1. között legtöbbet játszott 150 magyar dal volt. Ezek közül választotta ki a zsűri a 8 kategória 5-5 jelöltjét. Rájuk a pedig a közönség szavazhatott május 20-tól június 20-ig a Petőfi Live honlapján.

A 150 perces showműsorban fellépett a belga Lost Frequencies, a hazai színtérről a Punnany Massif, a Margaret Island, a Szabó Balázs Bandája Julie Rens belga énekesnővel, Lotfi Begi, ByeAlex és Mező Misi, Kis Grófo, Rúzsa Magdi, Ákos és Marge, a Halott Pénz, a Quimby, valamint a Wellhello.

Nem tudsz ellátogatni a Volt-ra? A Telekom Buddyk segítségével Te is ott lehetsz.

Támogatott tartalom