Elhunyt 72 éves korában Joan Marie Johnson, a New Orleans-i Dixie Cups lányokból álló poptrió társalapítója. Az énekesnő szívelégtelenség következtében halt meg New Orleansban - közölte szerdán a BBC News.

A Dixie Cups leghíresebb, Chapel of Love című száma 1964-ben leszorította a Beatles Love Me Do című slágerét az amerikai toplista éléről. A Chapel of Love a Dixie Cups első kislemezeként jelent meg, és egymillió példányban kelt el. A dalt a Rock and Roll Hírességek Csarnokának 500 "rock'n'rollt formáló" száma közé is beiktatták.


A Dixie Cups New Orleansban alakult meg, amikor Johnson felkérte Barbara Ann Hawkinst, hogy énekeljen vele egy középiskolai tehetségkutatón. A triót Barbara Ann húga, Rose Lee Hawkins egészítette ki. Később az is kiderült, hogy bár erről nem is tudtak, valójában mindannyian rokonok.
A Dixie Cups nevet 1964-ben vették fel, miután Joe Jones producer-énekes felfedezte őket. Jones New Yorkba vitte őket, és ott rögzítették a Chapel of Love című számot. A dal Nagy-Britanniában a 22. helyre került a sikerlistán, később a Beach Boys is elénekelte.

A The Dixie Cups 2011-ben, középen Joan Marie JohnsonForrás: AFP


A trió 1964-65-ben további lemezekkel állt elő, akkor énekelték fel a You Should Have Seen the Way He Looked at Me és a Little Bell című számokat, és az Iko Iko című, New Orleans-i jazzstandardnek számító dalt is feldolgozták. Miután azonban lemezcégük kiszállt az üzletből, a banda nem készített több albumot. Johnson hamarosan ki is szállt a trióból, mivel nem volt elégedett a menedzselésükkel és egészségügyi problémái is voltak. Alkalmanként azonban továbbra is összehívta a triót, 2010-ben is felléptek a New Orleans-i jazzfesztiválon.

A szívbeteg Johnson október 3-án hunyt el egy New Orleans-i hospice gondozóban. Búcsúztatását a jövő héten tartják.