A 90-es években ilyenek voltak a tinédzserek szobái

szoba poszter 90-es évek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Minden tinédzser rajongott valakiért, legyen az mondjuk egy énekes, vagy fiúbanda. Imádatának jeleként pedig általában poszterekkel pakolták tele a szobáikat a fiatalok, minél több volt, annál jobb. Ma már ez nem annyira népszerű, de a 90-es években létezni sem tudtak volna nélkülük!

Ha nem volt posztered a szobádban, akkor nem is voltál igazi gyerek: a kilencvenes évekre legalábbis ez mindenképpen igaz. Mindent a szobájuk falán fejeztek ki az akkori fiatalok: zenei ízlést, az imádott filmet, színészeket. Mindegyik képe ott virított a szobájuk falán, némi közúti táblával esetleg rendszámokkal fűszerezve, csupán azért, hogy megtörjék az egyhangúságot. Adrienne Salinger fotós pedig sikeresen megörökítette azt a bensőséges viszonyt, amit a tizenévesek, és egyénükre szabott szobáik között érzékelt.

/1610/A_90-2016102094627
Mattyasovszky-Zsolnay Zsófia: „Bármit, csak kerámiát soha többet!”http://www.life.hu/kult/20161018-interju-zsolnay-vilmos-ukunokajaval-mattyasovszky-zsolnay-zsofiaval-a-privatizalasrol-a-haboru.htmlA Zsolnay nevet senkinek sem kell bemutatni. A Zsolnay Vilmos által alapított cserépmanufaktúra a századforduló elején élte virágkorát, Angliától Franciaországig, az USA-tól Oroszországig számos országban fellelhetőek az általuk készített termékek. A háború okozta nehézségekről, az elkobzásról és privatizálásról az alapító Zsolnay Vilmos ükunokájával, Mattyasovszky-Zsolnay Zsófiával beszélgettünk. Kult--Boldog születésnapot! 90 éves lett Micimackóhttp://www.life.hu/kult/20161014-90-eve-adtak-ki-a-a-milne-micimacko-cimu-regenyet.html1926. október 14-én jelent meg Alan Alexander Milne egyik legnépszerűbb reménye, a Micimackó. KultOrigoNem bírt élni férje a magyar színésznő nélkül: halála után öngyilkos letthttp://www.life.hu/kult/20161014-dajka-margit-utolso-ferje-lajtos-arpad-nem-birt-felesege-nelkul-elni-halala-utan-megmergezte-magat.htmlDajka Margit október 13-án, 109 évvel ezelőtt látta meg a napvilágot. A Kossuth-díjas színésznő vezető egyénisége lett a magyar filmművészetnek. Négyszer házasodott, az utolsó férje a halálba is követte őt. Kult--A New York Times szerint Bob Dylan nem érdemli meg a Nobel-díjat http://www.life.hu/kult/20161014-bob-dylan-sokan-felhaborodtak-a-dontesen-miszerint-o-kapta-az-irodalmi-nobel-dijat.htmlA végeredménynek a jelek szerint nem mindenki örül annyira. Sőt az első reakciókból az látszik, hogy nagyon megosztó lett az idei irodalmi Nobel-díj győztese. Kult--Hív a vasút, vár a mozi: a legemlékezetesebb, vonaton játszódó filmek http://www.life.hu/kult/20161012-vonaton-jatszodo-filmek-a-lany-a-vonaton-cimu-film-kapcsan.htmlNagy sikerrel játsszák a hazai mozik A lány a vonaton című filmet, melyben Emily Blunt nap mint nap a vasúton utazva lesz szemtanúja egy rejtélyes bűnügynek, majd részese a rejtély megoldásának. Ezen alkalomból mi pedig összegyűjtöttük a filmtörténet sok-sok híres vonatos filmje közül a legfontosabbnak tartott és kedvenc darabjainkat. Kult--Megvan, ki kapta az irodalmi Nobel-díjathttp://www.life.hu/kult/20161013-bob-dylan-irodalmi-nobel-dij-csutortoki-bejelentes-hatalmas-az-orom-a-szakmaban.htmlBob Dylan győzelmére nagyon kevesen számítottak. Ötven éve a popzene egyik meghatározó alakja. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.