26 filmes és televíziós kategóriában osztották ki a Hollywoodban akkreditált külföldi újságírók szövetségének díjait. Bár sokan örülhettek a kapott elismeréseknek, kínos pillanatok és beszólások nélkül ez a gála sem múlhatott el. 

Az este házigazdája, Jimmy Fallon például átélhette azt, amit a legtöbb tévés sosem kívánna magának: elromlott a súgógépe. Az egykori stand-upos először nem igazán tudott mit kezdeni a helyzettel, sőt meg is jegyezte, hogy karrierje legnehezebb perceit élte át a baki miatt. 

Sarah Paulson és Amanda Peet kínos leszbicsókot váltottak, és Hugh Laurie is hozta a formáját: ő például azt mondta, hogy ez volt az utolsó Golden Globe, hiszen a HFPA nevében három olyan dolog is szerepel, amit a következő elnök, Donald Trump gyűlöl: a Hollywood, a külföldiek és a sajtó. Meryl Streep is kemény szavakkal illette az elnököt: "A tiszteletlenség tiszteletlenséget szül. Az erőszak pedig erőszakot. Ha a hatalom arra használja a pozícióját, hogy terrorizáljon másokat, mind veszíteni fogunk" – mondta a többi között a színésznő. 

Megvannak a 2017-es év Golden Globe-nyertesei
Az Oscar-díj előszobájának is nevezett rangos eseményen a sztárvilág színe-java is megmutatta magát. De most koncentráljunk a főszereplőkre, a 2017-es év nyerteseire.