Manapság számos sikeres nő tevékenykedik a nagyvilágban IT, gazdasági, és sok egyéb területen. De vajon mi a titkuk és milyen tanáccsal látják el azon hölgytársaikat, akik szintén a munka területén szeretnének maradandót alkotni?

A Facebook operációs igazgatója, Sheryl Sandberg szerint a sikeresség kulcsa:

„Nem elég álmodozni, el kell határozni magunkat és tenni azért, hogy az álmaink valóra váljanak."

Michelle Obama, az egykori first lady a tanulás és a munka fontosságát emeli ki, ha arról kérdezik, mi az, ami igazán sikeressé tehet egy nőt.

„Senki sem lehet elég érdekes ahhoz, hogy elhanyagold miatta a tanulást vagy a munkát."

Michelle ObamaForrás: AFP/Saul Loeb

Hillary Clinton korábban azt nyilatkozta a Glamour magazinnak, hogy bőven elég, ha elégedett vagyunk azzal, amit csinálunk. Soha nem szabad a tökéletességre törekedni, hiszen az úgysem létezik.

Susan Wojcicki, a Youtube vezérigazgatója nemrég arról beszélt, hogy a nőknek igenis fel kellene szólalniuk akkor, ha magasabb pozícióban szeretnének dolgozni, magasabb fizetésért, ahelyett, hogy várnak a csodára. A sült galamb senkinek sem repül be a szájába.

Az IBM vezérigazgatója, Ginni Rometty szerint egy nő legyen kockázatvállaló:

„Olykor kockáztatni kell, ki kell mozdulni a komfortzónánkból, mert csak így tud tanulni és ezáltal fejlődni az ember."

Ginni RomettyForrás: AFP/Kimberly White

Tudni kell nemet mondani, és otthagyni az állást, állítja Meg Whitman, a HP vezérigazgatója:

„Ha a munkahelyen olyat kérnek tőled, ami helytelen, ami ütközik az értékrendeddel, akkor ne félj nemet mondani, és rájuk zárni azt a bizonyos ajtót."A világ legsikeresebb asszonyait bemutató sorozatunkból kiderül, hogy a ma sikeresnek mondható nők közül ki honnan jött, és hogyan jutott el addig, hogy ma a legsikeresebbjei között említsük őket. Beyoncé-ról ITT, Anna Wintourról ITT, Laurence Powellről ITT, Taylor Swittről ITT, Yao Chenről ITT, Raja Easa Al Gurgről ITT.

Kis hazánk sikeresnek számító hölgyeiről is olvashattok a Life.hu-n: Eszenyi Enikőről ITT, Rubint Rékáról ITT, Heal Edináról ITT, Erős Antóniáról ITT, Törőcsik Mariról pedig ITT