Dóra, az egykori balerinából lett fotóművész megmutatja, hogy miként lehet ötvözni Budapest szépségeit a balett finomságával.

Tünde Dóra 5 éven át balettozott, de ma már inkább a fotózásban éli ki művészi tehetségét. Neki köszönhetjük a Balerina Project Hungary névre keresztelt kezdeményezést, melynek keretein belül Budapest különböző pontjain készít képeket profi balett táncosokról.

A fiatal művész, a Magyar Állami Operaház és a Budapesti Operettszínház elismert művészeit nem mindennapi környezetben, fővárosunk jellegzetes látványosságainál kapja lencsevégre. Ezzel a célja nem más, mint a balett népszerűsítése, illetve Budapest szépségeinek bemutatása. 

Nem Dóra az első aki ilyen projectbe kezd, egy hawaii férfi készített először hasonló képeket New Yorkban. A magyar fotóművész azonban abban különbözik a többiektől, hogy balett táncos múltjával ő nem csak a képek minőségét tartja fontosnak, hanem azt is, hogy a balerinák által bemutatott mozdulatok táncművészeti szempontból is tökéletesek legyenek. 

/1703/Baler201739155915
Ilyen valójában a balett-táncosok titkos élete
A balett-táncosok kőkemény életet élnek, erről mesélt most 6 ausztrál művész: szigorú napirendjük van, amibe még a gyereknevelésnek is bele kell férnie. Olvass tovább itt...