Káprázatos balerinák a gyönyörű Budapesten: Fotók!

fotósorozat balerina Budapest
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Dóra, az egykori balerinából lett fotóművész megmutatja, hogy miként lehet ötvözni Budapest szépségeit a balett finomságával.

Tünde Dóra 5 éven át balettozott, de ma már inkább a fotózásban éli ki művészi tehetségét. Neki köszönhetjük a Balerina Project Hungary névre keresztelt kezdeményezést, melynek keretein belül Budapest különböző pontjain készít képeket profi balett táncosokról.

A fiatal művész, a Magyar Állami Operaház és a Budapesti Operettszínház elismert művészeit nem mindennapi környezetben, fővárosunk jellegzetes látványosságainál kapja lencsevégre. Ezzel a célja nem más, mint a balett népszerűsítése, illetve Budapest szépségeinek bemutatása.

Nem Dóra az első aki ilyen projectbe kezd, egy hawaii férfi készített először hasonló képeket New Yorkban. A magyar fotóművész azonban abban különbözik a többiektől, hogy balett táncos múltjával ő nem csak a képek minőségét tartja fontosnak, hanem azt is, hogy a balerinák által bemutatott mozdulatok táncművészeti szempontból is tökéletesek legyenek.

/1703/Baler201739155915

Ilyen valójában a balett-táncosok titkos élete

A balett-táncosok kőkemény életet élnek, erről mesélt most 6 ausztrál művész: szigorú napirendjük van, amibe még a gyereknevelésnek is bele kell férnie. Olvass tovább itt...
Így néznek ki ma a Házibuli című film sztárjai: Fotók! http://www.life.hu/kult/20170224-akkor-es-most-fotok-a-hazibuli-cimu-film-sztarjairol.htmlA 32 évvel ezelőtt megjelenő film még mindig sokak arcára csal mosolyt. De vajon hogy festenek ma a szereplők? KultOrigoA történelem legfontosabb alakjai - Fotósorozat!http://www.life.hu/kult/20170221-erdekes-fotosorozat-a-tortenelem-fontos-szemelyeirol.htmlTe is szeretsz nosztalgiázni, elmerengeni a múltban? Íme, néhány fotó, amellyel könnyedén visszautazhatsz az időben. KultOrigoEbből is látszik, hogy a teremtőnek volt humora - Fotók!http://www.life.hu/kult/20170220-vicces-fotok-mindennapi-elethelyzetekbol.htmlNéha a legegyszerűbb dolgok lehetnek a legviccesebbek, ha nyitott szemmel jár az ember. Íme, néhány fotó, melyeket megnézve garantáltan nem marad szem szárazon. Kult--Művészetté varázsolta rémálmait a férfi: fotók!http://www.life.hu/kult/20170216-ijeszto-kepsorozat-egy-ferfi-remalmairol.htmlA 22 éves férfi brutális rémálmoktól szenved minden éjjel. Egyszer elhatározta, hogy életre kelti a fejében megjelenő félelmetes látomásokat. KultOrigoErzsébet királynő másképp szereti a banánt, mint gondolnádhttp://www.life.hu/kult/20170214-erzsebet-kiralyno-furcsan-szereti-a-banant.htmlII. Erzsébet egykori inasa elmesélte a legapróbb részleteket is azzal kapcsolatban, hogy a királynő miként szereti a banánt. Az intim rituáléról még egy videófelvétel is készült, amelyben a férfi mindent részletesen bemutat, lépésről lépésre. KultOrigoIzland képekben: Fantasztikus sorozat egy magyar művésztőlhttp://www.life.hu/kult/20170131-fotosorozatot-keszitett-egy-magyar-ferfi-izlandrol.htmlVoltál már valaha Izlandon? Megnéznéd közelebbről? Czakó Balázsnak hála most megteheted. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.